ДО ФУТБОЛНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ В БЪЛГАРИЯ До футболната общественост в България,

...
ДО ФУТБОЛНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ В БЪЛГАРИЯ До футболната общественост в България,
Коментари Харесай

ЦСКА 1948: Гергинов и Попов да понесат отговорност, СК действа като черна кутия

ДО ФУТБОЛНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ В БЪЛГАРИЯ

До футболната общност в България,

От основаването на ФК ЦСКА 1948 през 2016 година избрахме да градим един друг футболен клуб. Футболен клуб, който разчита на почтена игра и великодушие. Футболен клуб, който построява мощен тим от български играчи и е кадърен да побеждава, макар съдиите, а не с помощта на тях.

Вярваме, че единствено с почтена игра и развиване на родни гении може да се възвърне (частично) доверието в българския футбол. Доверие, което бе проигравано години наред със съмнителни мачове и безчет кавги.

Поставихме си за цел да не се вписваме в тъжната реалност на футболния „ хайлайф “. Да не се борим за и срещу съдийски назначения. Да не разясняваме съмнителни отсъждания, даже когато сме ощетявани от арбитрите. Защото не желаем да способстваме за токсичната среда, която отвращава футболните последователи.

С оглед на събитията от последните месеци би трябвало да отчетем, че нашата въздържаност бива неправилно интерпретирана като уязвимост. И това подвежда ръководителите на съдийската комисия да считат, че могат безнаказано да се подиграват с труда на нашите футболисти и треньори. Няма да допуснем това!

В тази връзка настояваме за следното:

1. Председателят на съдийската комисия да понесе отговорност за неуместните си изказвания, че съдиите вършат неточности поради проблеми с оросяване на мозъка. Подобно изявление – изключително отстрана на техния началник - подрива съществено престижа на българските рефери и слага под въпрос способността им да управляват футболни срещи под егидата на УЕФА и ФИФА. От друга страна, с назначението на Никола Попов за основен арбитър на срещата сред тимовете на ФК ЦСКА 1948 и ПФК Левски София от 19-ия кръг на ППЛ се нарушават разпоредбите за футболното съдийство на Българския футболен съюз. Те настояват, че когато футболен арбитър е назначен за мач на даден тим, то в идващите три кръга не може да бъде назначаван за мач на същия тим наново. Този рефер обаче управлява и дуела ПФК Арда - ФК ЦСКА 1948 от 16-ия кръг.

2. Да има цялостна бистрота по отношение на активността на съдийската комисия и всички нейни съвещания да се излъчват онлайн в интернет. В момента съдийската комисия действа като „ черна кутия “, от която се процежда единствено тази информация, която ръководителят й реши да показа. Такава процедура няма място в европейска България!

3. Оценките на съдиите да бъдат обявявани обществено, както тези на съдийските наблюдаващи, по този начин и тези на самата Съдийска комисия. Включително, да бъдат оповестявани обществено наказванията и интервала, за който са спрени правата на даден арбитър.

4. Да бъдат спрени правата на Никола Попов, който в два следващи мача на нашия тим (срещу Арда и Левски) взе несъмнено неверни решения и повлия уверено на крайния резултат. Всички сме очевидци на голям брой съществени неточности от този арбитър през годините, както и на доста тъжби против него, които остават без следствие. Вероятно поради роднинската му връзка с някогашния заместител изпълнителен шеф на футболния съюз. Крайно време е БФС да даде знак, че не може да има безнаказани!

Вярваме, че тежките проблеми в съдийската комисия следва да бъдат адресирани оптимално скоро. Не одобряваме опитите за отсрочване на решения под предлог, че би трябвало да се изчака провеждането на ексклузивен конгрес на БФС, с цел да бъдат изчистени „ неприятните ябълки ".

С почитание,

Ръководството на ФК ЦСКА 1948
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР