До една година България ще кандидатства за чакалнята на Евозоната

...
До една година България ще кандидатства за чакалнята на Евозоната
Коментари Харесай

До една година България ще кандидатства за чакалнята на Евозоната

До една година България ще кандидатства за чакалнята на Евозоната В рамките на интервал от една година България ще кандидатства за чакалнята на Еврозоната . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на конференция, отдадена на влизането на страната ни във валутния съюз.
 

" Оптимист съм, че в границите на една година можем да се поздравим с триумф по тематиката за присъединението на България към Еврозоната ", разяснява министър председателят. Той уточни, че това няма по какъв начин да се случи в границите на 2-3 месеца.
 
 БГНЕС

" Сутринта с комисар Валдис Домбровскис водихме сходен диалог, в границите на месец ще ни дадат пътна карта ", уточни Борисов. " Знаете разногласието какъв е сред нас и тях - дали първо да влезем в чакалнята или противоположното - през паричния съюз и тогава там ", сподели министър председателят и добави, че ще има договаряния по въпроса.
 

" Тези договаряния са по-тихи, банкерите не обичат да се шуми , само че ръководителят на нашата централна банка и финансовият министър много постоянно са при Марио Драги в Европейската централна банка и при гуверньорите на другите банки, които са значими при вземането на решение ", изясни още Борисов.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР