До две години в гамата на Volvo ще се появи

...
До две години в гамата на Volvo ще се появи
Коментари Харесай

Volvo V40 се завръща като крос-купе

До две години в гамата на Volvo ще се появи нов купеобразен кросоувър, който ще наследи спряното от произвеждане през август 2019 година V40, твърди английското сп. Auto Express, като се базира на източници от компанията. Шведският модел ще се бори за клиенти с Audi Q2, BMW X2 и Mercedes-Benz GLA.

Автомобилът ще бъде издигнат на новата платформа CMA, ще бъде по-просторен от предшественика си и ще може да се оборудва с хибридни силови установки, като не е изключено да има и напълно електрическа версия. На същата архитектура е основан кросоувърът XC40, което значи, че двата модела имат идентични мотори.

" Установихме, че множеството клиенти избират XC40 вместо V40 ", разяснява старши вицепрезидентът на Volvo Лекс Керсемакерс. " Ето за какво при проектирането на новия модел няма по какъв начин да пренебрегнем някои харесвани особености на кросоувърите като високата позиция на седалките, да вземем за пример. Смятам, че след време хората ще се завърнат към класическите седани и хечбекове, тъй като оферират доста по-добра управляемост, само че към този момент се следи противоположната наклонност ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР