До дни страната ни ще влезе в оранжевата зона по

...
До дни страната ни ще влезе в оранжевата зона по
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването: До дни започва плавно затягане на мерките

До дни страната ни ще влезе в оранжевата зона по разпространяване на ковид а поради повишаването на случаите. Това разгласи пред bTV заместник-министъра на опазването на здравето доктор Димитър Петров.

По думите му следва стягане на ограниченията, само че то ще бъде по-скоро в усилването на контрола. По-драстично стягане ще има, когато влезем в алената зона.

„ В момента се вземат ограничения по-скоро за стягане на противоепидемичния надзор и то в закрити пространства, където се намират доста хора. Това са главно нощните заведения в курортите, там усещанията са, че не се съблюдават никакви ограничения ”, уточни доктор Димитър Петров. „ Не може в едно заведение да се води, че имат 200 места, а вътре да има 2000 души. Заведения навън, където има скупчване на хора, също евентуално ще бъдат ограничавани. Това са главните места на болест. Плажовете не са подобен проблем, това е навън, има вятър. Нещата стават в контактите отвън плажовете “, означи доктор Димитър Петров.

Той добави, че в страната има също така има доста огромно придвижване, в това число директно. „ Главно от гастърбайтерите, които се връщат и стопират по няколко пъти, до момента в който стигнат до границите. Има и скупчване по границите, тъй че втората тенденция за инспекциите е по тези трасета, местата за отдих, бензиностанции и заведения за бързо хранене “, уточни доктор Димитров.

Продължава растежът на новите случаи
462 са новите случаи на ковид у нас през последното денонощие. Това сочат данните на Единния информативен портал. Направени са 16 656 теста, което значи, че позитивните проби са 2,8%.

През последните 24 часа са умряли трима души с COVID-19, а оздравелите са 52. Най-много новозаразени има обичайно в София – 95, като следват Пловдив – с 58, и Бургас – с 54. За лекуване в болница са настанени 914 пациенти, от които 86 – в интензивни отделения.

12 389 са поставените дози ваксини за денонощието. Общият брой лицата със приключен имунизационен цикъл е 1 013 254.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР