До дни ще започнем военна операция в Сирия, каза турският

...
До дни ще започнем военна операция в Сирия, каза турският
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган праща аскер в Сирия до дни

До дни ще стартираме военна интервенция в Сирия, сподели турският президент Реджеп Ердоган, написа анкарският в. Хюриет.

"Крайно време е да изпълним една наша огромна фантазия – да почистим от терористи и сепаратисти земите на източния бряг на река Ефрат. Ето за какво до няколко дни ние ще предприемем първата крачка в това отношение ", съобщи президентът и главнокомандващ на въоръжените сили на югоизточната ни съседка на конгрес на турски производители и търговци на оръжия в Истанбул през днешния ден.

"Заплахата "Ислямска страна " (ИД) към този момент не съществува в Сирия. Но други екстремисти, които работят в прилежащата ни страна, заплашват Турция ", безапелационен бе Ердоган. Без да загатва имена президентът на страната на два континента загатна за кюрдските милиции от Силите за отбрана на народа (СЗН), които Анкара счита за сирийски клон на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).

Пентагонът по-рано разгласи, че е разположил наблюдателни пунктове по границата сред Сирия и Турция. Целта на Съединени американски щати е да предотврати конфликти сред Анкара и кюрдите. Вашингтон счита огромна чат от кюрдите за свои съдружници против ИД.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР