До дни ще бъдат подписани договорите за магистралата Русе-Велико Търново.

...
До дни ще бъдат подписани договорите за магистралата Русе-Велико Търново.
Коментари Харесай

До дни подписват договорите за магистралата Русе-Велико Търново

До дни ще бъдат подписани договорите за автомагистралата Русе-Велико Търново. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в изявление за „ Медияпул “.

" За автомагистралата от Русе до Велико Търново обстановката е същата - както предадох досието на Караджов, по този начин я и получих ", съобщи министърът. По думите му до края на седмицата ще бъдат подписани договорите с определените реализатори за първите два лота - от Русе до Бяла и обхода на град Бяла. Поръчката е на инженеринг и до момента в който се проектира, ще се направи и отчуждаването на парцелите, като се чака това да отнеме към 3 месеца.

Проверката на АДФИ е завършила и не са открити нередности. За последния лот на автомагистралата - от Бяла до Велико Търново министър Шишков е разпоредил на АПИ по най-бързия метод да бъде готова и пусната публичната поръчка.

Строителството на тази автомагистрала се финансира от стратегия " Транспортна съгласуваност ", която към този момент е утвърдена от Европейската комисия и би трябвало да бъде подготвена до 2030 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР