До дни САЩ ще обявят първия българин със забрана за

...
До дни САЩ ще обявят първия българин със забрана за
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Цените и сметките в България ще намалеят, ако се диверсифицират енергийните източници

До дни Съединени американски щати ще разгласят първия българин със възбрана за влизане в страната поради корупция. Това стана ясно от думите на американския дипломат у нас Херо Мустафа в ефира на утринния блок на NOVA " Здравей България ".

``
реклама

" До няколко дни ще оповестим първия българин със възбрана да влиза в Съединени американски щати за корупция. Тези лица се оповестяват от Държавния секретар на Съединени американски щати. Това ще е единствено първото лице, ще има и други. Не се отнасяме незадълбочено по този въпрос, с цел да  назовем такова лице, първо би трябвало да имаме доказателства. Този случай е явен, по тази причина ще оповестим името бързо.Името е ясно и държавният секретар ще го оповести. ", съобщи Херо Мустафа, само че не пожела да го назове преди формалното изказване на Държавния секретар на Съединени американски щати. 

" Съединени американски щати имат желание да подхващат по-твърди ограничения, ограничения със зъби, в битката с корупцията ", безапелационна бе американската посланичка. " Има съответна наредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на Съединени американски щати да назове длъжностни лица, забъркани в корупционна активност. Месец, откакто споделих, че ще създадем това, ние фактически ще оповестим име. Причината е, че тъй като считам, че е значимо да работим дружно в битката с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го вършим. Впоследствие ще разгледаме целесъобразността да използван световния закон " Магнитски ” и други твърди ограничения. ", сподели още Херо Мустафа.

Американският дипломат у нас разяснява и възможни промени в Конституцията ни. " Решението за каквато и да било смяна в Конституцията е на българското държавно управление, българския парламент и българския народ. Върховенството на закона е един от стълбовете в нашия стратегически разговор, което значи, че ще водим добър разговор с държавното управление и гражданското общество, с цел да обсъдим по какъв начин от страна на Съединени американски щати можем да предоставим нашите знания и най-хубави практики ”, съобщи тя. 

Херо Мустафа приказва и за енергийните планове в България, като акцентира, че е нужна диверсификация на енергийните източници, тъй като съгласно изследвания една трета от българите не могат да заплащат сметките си за комунални услуги, а диверсификацията би означавала понижаване на цената им. 
„ Енергийната диверсификация би трябвало да бъде прегледана на процедура, а освен кардинално. Предстои второ посещаване в България на делегация от американски механически специалисти ”, изясни дипломат Мустафа.

Посланик Херо Мустафа заяви още, че през март следва първото посещаване в България на  помощник-държавния секретар по консулските въпроси. Тогава ще е разиска и въпросът за отпадането на визите за Съединени американски щати на български жители.

" Той ще пристигна тук, с цел да беседва за програмата за безвизово пътешестване. В този ред на мисли, посолството на Съединени американски щати преди малко стартира програмата „ Работа и пътешестване ”, която дава опция на 5000 български студенти да прекарат лятото в Съединени американски щати ”, сподели дипломатът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР