До дни България може да има ново правителство, това заяви

...
До дни България може да има ново правителство, това заяви
Коментари Харесай

Кирил Петков: До дни България може да има ново правителство

До дни България може да има ново държавно управление, това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков. Това ще бъде допустимо, в случай че се сбъдне оптимистичната прогноза на партиите в бъдещата коалиция. Най-вероятно точно Кирил Петков ще бъде повдигнат за министър председател, оповестява. Тази вечер финалният документ за съдружното съглашение ще бъде изпратен към партийните централи. Те ще имат няколко дни да го одобрят.

„ В него няма да бъдат заложени имена. Днес ще бъдат изпратени единствено политиките, финализирани на база на диалозите, които имахме. Добрият вид да имаме държавно управление ще бъде четвъртък или петък. Ако има някакви диспути, може да го оставим за началото на другата седмица, само че бързаме ”, уточни Петков.  

Всяка от партиите ще има право сама да уточни претендентите си.

„ В началото ще им дадем заем на доверие. Ако има несвършване на добра работа или още по-опасно - стъпване настрана от нашата основна политика за нулева приемливост към корупцията - няма да има чадър, без значение от коя съдружна мощ те идват ”, безапелационен е Петков.

„ Ако съм в ролята на министър председател, моята задача ще бъде да проследявам, че се извършват тези задания. Не сме дискутирали финалния тим, само че до този миг с всички приказваме, че най-логично е Политическа партия да излъчи премиера си и предлагането на нашата коалиция е това да съм аз ”, съобщи още съпредседателят на партията.

Дали водачи от другите партии ще забележим в изпълнителната власт още не е ясно. Ясни са обаче част от препоръчаните имена от „ Продължаваме Промяната ”. Бойко Рашков за вътрешен министър, Асен Василев за финансов и още.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР