До днес Австрия не поддаваше по никакъв начин по посока

...
До днес Австрия не поддаваше по никакъв начин по посока
Коментари Харесай

Денков: Не е вярна тезата, че правителството съществува само заради промените в Конституцията

До през днешния ден Австрия не поддаваше по никакъв метод по посока приемането на Шенген. Но това е краткотрайна позиция, която са решили да показват обществено. Преговорите започнаха и ще продължат в идващите дни. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти по тематиката, че Австрия е подготвена да разхлаби ветото за Шенген и да допусне Румъния и България в така наречен " въздушен Шенген ".

" Имаме занапред извънредно доста задания. Аз чакам да няма закъснение по никакъв метод в измененията в Конституцията, избора на състав на Антикорупционната комисия ", разяснява министър-председателят в отговор на журналистически въпрос дали завършването на измененията в Конституцията ще спомогнат в смяна на позицията на Нидерландия за влизането на България в Шенген, особено в частта за правосъдната промяна.

" За мен тезата, че това държавно управление съществува поради измененията в Конституцията, просто не е вярна ", уточни Денков, като засяга рецензиите на президента Румен Радев, който по-рано съобщи, че кабинетът се крепи точно върху тази тематика.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР