До десет палатки могат да се опъват край хижите на

...
До десет палатки могат да се опъват край хижите на
Коментари Харесай

До десет палатки могат да се опъват край хижите в Национален парк "Пирин"

До 10 палатки могат да се опъват край хижите на територията на Национален парк "Пирин ". Това гласи заповед на управлението на Национален парк /НП/ "Пирин ", подписана от шефа Росен Баненски. Тя е издадена според Закона за предпазените територии и дефинира местата за обтягане на палатки край обекти, които се намират на територията на националния парк.

До запълване на потенциала от места е ограничаването за двата съществуващи палатъчни лагери - единият е под хижа "Бъндерица ", а другият - в м. Демянишка поляна под хижа "Демяница ". Броят на палатките, които могат да се обтегнат край хижите, е стеснен до 10. Това се отнася за регионите на хижите "Безбог ", "Демяница ", "Бъндерица ", "Вихрен ", "Яворов ", "Синаница ", "Беговица ", "Пирин ", "Тевно езеро ", "Спано поле " и "Загаза ". На уместно място би трябвало да се слагат табели, с които да се обозначат местата за обтягане на палатки.

В заповедта са посочени и изискванията, които би трябвало да съблюдават туристите, които опъват палатки. Те са задължени да вземат всички нужни противопожарни ограничения, да не позволяват палане на огън отвън избраните за това места пред палатъчните лагери, хижите и заслоните, да не се позволява увреждане на съществуващата растителност в региона, както и замърсяване на околната среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР