До декември трябва да успеем да съберем всичките около 1000

...
До декември трябва да успеем да съберем всичките около 1000
Коментари Харесай

Емил Димитров: До декември трябва да бъдат събрани около 1000 - 1100 тона опасни пестициди

До декември би трябвало да успеем да съберем всичките към 1000 - 1100 тона рискови пестициди, сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и на днешното съвещание на Парламентарната комисия по околната среда и водите в границите на процедурата по блиц надзор.

Той означи, че по разпроеждане на прокуратурата са осъществени инспекции за рискови боклуци в цялата страна и до този миг са събрали съвсем 256 тона от 24 склада. Само един инсинератор във Франция се е съгласил да поеме българските пестициди, сподели още министърът. Той означи, че другата седмица потеглят първите камиони, които ще се движат под надзор и ще преминат през няколко страни.

В отговор на депутаски въпрос за възнагражденията в системата на Министерство на околната среда и водите, министърът уточни, че има отлив поради ниските хонорари, даже и при последното покачване от 30 %. Той уточни още, че последното 30-процентно нарастване не е засегнало всички в системата, отвън мярката са останали чиновниците в министерството и в националните паркове.

По думите му в бюджета за идната година за парковете също не са заложени средства за по-вискои заплати. "Ще се борим и за националните паркове да получат това нарастване, само че знам какъв брой мъчно става. Искахме, молихме се, обяснявахме, някак си погледнаха надменно ", сподели той и добави: "А това, че хората стоят с ниски заплати, това не ни интересува ". По думите му поради това няма да имаме фрагменти, няма да имаме надзор и контрол - "защото хората не желаят да работят за без пари ".

Председателят на комисията Ивелина Василева  Ивелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 година в Бургас. През 1988 година приключва /ГЕРБ/ означи, че сходни старания ще бъдат подкрепени и от членове на комисията. Василева счита, че таксите, които се събират за действия, осъществявани на територията на националните паркове биха могли целево да бъдат насочвани за поддържането им.

Запитан за положението на язовирите, министърът сподели, че през тази година на никого не е спирана водата - нито за питейни потребности, нито на земеделците, само че са въведени съществени ограничавания. Ако не бъдат спазвани такива ограничаващи ограничения, доста е допустимо, в случай че идната година е също суха, да се стигне до дефицит, означи Димитров. Особено съществено е ситуацията по Черноморието, където язовир "Камчия " е на сериозно равнище. Министърът уточни, че до приключването на мандата му водата е обезпечена, само че при суха година в средата на 2021 година ще би трябвало да се наложат ограничавания за водоподаването към черноморските градове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР