До 90% от британските бензиностанции останаха без гориво в големите

...
До 90% от британските бензиностанции останаха без гориво в големите
Коментари Харесай

90% от британските бензиностанции останаха без гориво

До 90% от английските бензиностанции останаха без гориво в огромните британски градове през днешния ден, откакто паническо пазаруване задълбочи рецесията във веригата на доставки, провокирана от дефицита на водачи на камиони, който търговците предизвестяват, че може да удари тежко петата по величина стопанска система в света, осведоми Ройтерс.

Голям дефицит след Брекзит на водачи на камиони във Англия сее безпорядък през веригите на доставки във всичко - от храна до гориво, увеличавайки страховете от разстройства и повишение на цените с наближаването на Коледа.

Само дни откакто държавното управление на премиера Борис Джонсън похарчи милиони лири, с цел да предотврати дефицита на храна поради скока в цените на природния газ и неговия непряк артикул въглеродния диоксид, министри неведнъж помолиха хората да се въздържат от паническо пазаруване.

Но опашки от десетки коли се извиха на бензиностанциите в цялата страна през вчерашния ден, поглъщайки запасите и принуждавайки доста бензиностанции просто да затворят. Бензиностанции в английските градове бяха или затворени, или имаха табели, че гориво няма.

"Някои от нашите членове, огромни групи с портфолио от обекти, оповестяват, че 50% са сухи от през вчерашния ден, някои даже оповестяват, че до 90% са сухи от през вчерашния ден ", означи Брайън Мадърсън, ръководител на Асоциацията на търговците на дребно на бензин пред Sky.

Асоциацията на търговците на бензин съставлява самостоятелни търговци на горива, които в този момент съставляват 65% от всички английски бензиностанции.

"Така че можете да видите, че е много изострен " дефицитът на горива, разяснява Мадерсън и предизвести: "Понеделник сутринта ще стартира много изсъхнало. "

Британският петролен колос BP разгласи през вчерашния ден, че в близо една трета от английските му бензиностанции са свършили двата съществени типа гориво, откакто паническо пазаруване принуди държавното управление да анулира законите за конкуренцията и да разреши на компаниите да работят дружно, с цел да облекчат дефицита.

Министърът на бизнеса Куаси Куартенг настоя, че анулацията на законите ще разреши на компаниите да споделят информация и да координират отговора си.

"Тази стъпка ще разреши на държавното управление да работи градивно с производители на горива, снабдители, превозвачи и търговци на дребно, с цел да подсигурява, че разстройствата са сведени до най-малко, доколкото е допустимо ", се твърди в изказване на министерството на бизнеса.

Правителството разгласи през вчерашния ден проект за издаване на краткотрайни визи за 5000 задгранични водачи на камиони.

Ала бизнес водачи предизвестиха, че проектът на държавното управление е краткосрочно решение и няма да позволи острия дефицит на работна ръка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР