До 9.00 часа днес са получени сигнали за над 50

...
До 9.00 часа днес са получени сигнали за над 50
Коментари Харесай

Над 50 произшествията в страната заради силния вятър, няма пострадали

До 9.00 часа през днешния ден са получени сигнали за над 50 катастрофи в страната, 20 от които са зародили на територията на София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Всички столични екипи на пожарната са ориентирани към адреси за премахване на паднали дървета, ламарини и мазилки. Няма потърпевши хора.
През миналото денонощие пожарникари и спасители са взели участие в общо 104 избавителни интервенции. Голяма част от тях са били свързани със сигнали за закъсали коли, паднали дървета, избавяне на животни, премахване на предмети, подпомагане на жители, отводнявания на административни и частни здания.
Според данни на Национален институт по метеорология и хидрология п метеорологичната конюнктура през днешния ден остава извънредно динамична. Издадено е предизвестие от втора степен – оранжев код за цялата страната. Очакват се обилни превалявания, мощен вятър, внезапно намаляване на температурите и гръмотевици. Възможни са градушки. В североизточните региони, с нахлуването на студения въздух, дъждът ще премине в сняг, там се чакат и поледици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР