До 8 януари 2024 г. се приемат оферти за проектиране

...
До 8 януари 2024 г. се приемат оферти за проектиране
Коментари Харесай

Предвидени са 36 000 000 лева за ремонт на три тунела

До 8 януари 2024 година се одобряват предложения за планиране и ремонт на три тунела - „ Дупница “ на път I-1, на „ Велчова завера “ и на „ Боруна “ на път I-5 при Велико Търново

До 8 януари 2024 година се одобряват предложения в публичната поръчка за планиране и главен ремонт на тунел „ Дупница “ на път I-1 Дупница – Благоевград и на тунелите „ Велчова завера “ и „ Боруна “ на път I-5 Русе – Велико Търново. Общата планирана стойност на публичната поръчка е 36 млн. лева Обществената поръчка е в две обособени позиции.

Първата обособена позиция е за правене на механически план и главен ремонт на тунела при Дупница на 328-ми км на път I-1 Дупница – Благоевград в област Кюстендил. Тръбата на оборудването в посока Кулата е построена през 1979 година, а в посока София през 2008 година Индикативната стойност на публичната поръчка е 12 млн. лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 540 дни, от които 120 дни за планиране и 420 дни за ремонтните действия.

Във втората обособена позиция е изработването на механически план и главен ремонт на две тунелни уреди при 103-ти км на път I-5 Русе – Велико Търново в региона на град Велико Търново – „ Велчова завера “ и „ Боруна “. Ще бъдат главно ремонтирани и четири мостови уреди над река Янтра. Индикативната стойност на поръчката е 24 млн. лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 720 дни, като проектантските действия би трябвало да бъдат изпълнени за 120 дни, а за 600 дни – строително-монтажни действия.

Проектът за рехабилитацията на тунелните уреди включва саниране на укрепителнитите стени в предпорталното пространство и възстановяване на отводняване с отклоняване на повърхностните води. Тунелите ще бъдат с нова асфалтова настилка, пътна маркировка, пътни знаци, система за електрозахранване. В техническия план ще бъде планувано и създаване на високоефективно LED осветяване /аварийно, евакуационно и предпортално/ и система за ръководство на осветеността.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР