До 600 лева може да достигне цената на застраховката „Гражданска

...
До 600 лева може да достигне цената на застраховката „Гражданска
Коментари Харесай

До 600 лева може да стигне цената на застраховката „Гражданска отговорност”

До 600 лв. може да доближи цената на застраховката „ Гражданска отговорност” за коли, ръководени от водачи с прегрешения.

Комисията за финансов контрол (КФН) разгласи, че новият метод за ценообразуване ще влезе в действие през 2018 година

КФН е подготвена със самобитна формула, която да регистрира провиненията на водача при цената на застраховката.

Ако сега междинната цена на гражданската е 200 лв. и вие сте водач със съществени прегрешения, би трябвало подготвите 200% от горната страна или 600 лв.. Изрядните пък може да заплащат до 50 на 100 по-малко.

Под въпрос е ще се появят ли тарикати, които да запишат колите на бабите си да вземем за пример, с цел да минат по-евтино? Според специалисти регулаторът ще би трябвало да следи и за фиктивни сделки.

Толкова би вразумила джигитите пресмята Райко Костов, който е зад кормилото от 25 години - без нито едно нарушаване. Казва, че даже в арабския свят били по-културни.

„ В Кайро видях един да прави ляв завой през осем ленти и този, който ще го блъсне му подвигна ръка да го поздрави, че не го е блъснал”, сподели Райко Костов.

От Комисията за финансов контрол оповестиха, че до края на месеца при сключването на „ Гражданска отговорност” застрахователят ще употребява данните за автомобила непосредствено от масива на Министерство на вътрешните работи. Пак оттова би трябвало да идва и информацията за нарушаванията.

„ Когато човек е нарушавал, има ПТП-та - в тези случаи той ще би трябвало да заплаща по-висока цена на застраховката”, съобщи Ралица Агайн.

От Асоциацията на потърпевшите при произшествия са скептични, че новата система ще проработи скоро. Месеци ще са нужни единствено за разискванията сред няколко министерства, а въпросите на чие име е автомобилът и на чие име са актовете, остават огромната въпросителна.

„ Ако талонът е на баба ви, а вие сте лидерът, вие би трябвало да бъдете посочен като човек, който ръководи автомобила, вашите самостоятелни качества да бъдат взети под внимание. Никой не го е поставил на масата като първи, втори, трети, четвърти критерий”, съобщи Владимир Тодоров.

„ Всички произшествия, осъществени с тази кола, да бъдат вземани поради. Вие като притежател доста ще би трябвало да внимавате на кой си давате автомобила, тъй като в последна сметка отговорността е ваша”, съобщи Светла несторова от Асоциацията на застрахователите.

Така ще се наблюдават злополуките и за служебните коли. Дори през седмица да сменяме застрахователя, отново няма да може да излъжем системата.

Вашият коефициент ще ви преследва, където и да отидете в границите на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР