До 5000 лева е глобата за ползване на пътищата извън

...
До 5000 лева е глобата за ползване на пътищата извън
Коментари Харесай

АПИ посочи колко е глобата за ползване на пътищата извън предназначението им

До 5000 лв. е санкцията за прилагане на пътищата отвън предназначението им, показаха от АПИ в отговор на питане от Дарик във връзка със слушателски сигнал за пасящ бик в кръговото кръстовище на Ломско шосе и столичния околовръстен път. Член 26 от Закона за пътищата изрично не разрешава пашата на добитък в обсега на пътищата и хванатите извършители се глобяват с санкция до 500 лв., а за действия, застрашаващи сигурността на придвижването, или потребление на пътищата отвън тяхното предопределение, санкцията е до 5000 лв., като глобите се постановат от Министерство на вътрешните работи.
От Пътната организация приканиха водачите да подават сигналите си на тел. 112 или в Ситуационния център на АПИ на тел. 0700 130 20, с цел да може животното незабавно да бъде изведено и да не основава предпоставки за пътни произшествия, а стопаните на животни да бъдат по-отговорни, защото оставянето им край пътя без контрол заплашва пътуването на всички жители.
За идната седмица е планувано окосяване на избуялата от дъждовете трева на пътния възел на Ломско шосе и Околовръстния път, прецизираха още от АПИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР