До 5 години се очаква създаването на ваксина, с която

...
До 5 години се очаква създаването на ваксина, с която
Коментари Харесай

До пет години се очаква пускането на ваксина срещу рака

До 5 години се чака основаването на ваксина, с която ще може да се лекува рак, сърдечно-съдови и автоимунни болести . Това излиза наяве от изказвания на специалисти от фармацевтичната компания „ Модерна “, съобщи „ Гардиън “.

Д-р Пол Бъртън, основният медицински шеф на компанията, разгласи в извънредно изявление за изданието, че успеваемостта на имунизацията ще избави живота на милиони души. Според него по-уязвимите хора към респираторни болести ще имат отбрана, защото инжекцията е сходна на имунизацията против Ковид, както и на тази против грипните болести (RSV).

Д-р Бъртън добави, че фармацевтичният колос ще предложи „ персонализирани ваксини против голям брой разнообразни типове тумори “. Той заяви още, че генетичната причина за съществено заболяване ще се открива благодарение на съвременна технология.
Как работят персонализираните ваксини?
Молекулата на иРНК кара клетките да създават протеини. Когато пациент е болен от рак, лекарят взима биопсия. След което тя се дава за проучване в лаборатория. След прибавен логаритъм, който дефинира кои разновидности развиват рака, протеините се внедряват и образуват антигени. Протеиновите кафези нападат мутиралите кафези и след конфликт провокират имунна отбрана на тялото, изясни доктор Пол Бъртън.

" След 10 години ще навлизаме в свят, където в действителност ще можем да идентифицираме генетичните аргументи на едно заболяване и ще можем да ги " изрежем " и ремонтираме благодарение на иРНК технология ", добави експертът.

След пробно изследване, " Модерна " разгласи своите резултати от иРНК ваксина за грипните вируси, съгласно които тя е към 84% ефикасна при предотвратяването на два признака - кашлица и температура (при възрастни хора над 60 години – б. р.).

Американската организация по храните и медикаментите (FDA) разяснява, че тестванията, свързани с новата ваксина ще бъдат ускорени.

Персонализираната ваксина против рак на " Модерна " пък демонстрира резултати при пациенти с рак на кожата – меланом. Тествани са 157 души и изводът е, че завръщането на заболяването след използването на препарата, по-трудно може да се реализира.
Други технологии
" Пфайзер " също е почнала ваксина против грип, още веднъж учредена на иРНК-технологията, и в партньорство с " Бионтех " се е насочила към други инфекциозни болести, в това число херпес.
Други технологии, които създават ваксини от последващо потомство въз основата на протеини, като да вземем за пример имунизацията за Ковид, употребява и основаната в Съединени американски щати компания " Новавакс ". Нейната инжекция има по-силно влияние и оказва помощ на имунната система да отблъсне вируса.

По материала работи стажант-репортера Вилислава Добринова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР