До 5 години геномните изследвания ще бъдат много по-достъпни и

...
До 5 години геномните изследвания ще бъдат много по-достъпни и
Коментари Харесай

До 5 г. ще е достъпно масовото изследване на генетичната предразположеност към заболявания

До 5 години геномните проучвания ще бъдат доста по-достъпни и посредством тях ще можем да научаваме каква е генетичната ни предразположеност към разнообразни болести и да вземем превантивни ограничения.

Защо е належащо да познаваме своята генетична информация?

От лекуване към предварителна защита на заболяванията

“Защото можем преди да се развият болесттите да определим генетична предразположеност към тях и доста рано да се вземат превантивни ограничения. Т.е. медицината върви в нова епоха на развиване от лекуване на болести към предварителна защита на заболяванията. В бъдеще превантивната медицина ще бъде в основата на публичното опазване на здравето “, разяснява проф. Драга Тончева - президент на Научно сдружение по геномика и генетика на индивида в четвъртък преди началото на Втората балканска конференция по персонализирана медицина.

Форумът се провежда от Български алианс за прецизирана и персонализирана медицина (БАППМ) в съдействие с Европейски алианс за персонализирана медицина, Медицинския университет в Плевен и Българското научно сдружение по геномика и генетика на индивида и цели продан на да положителни практики в персонализираната медицина и разискване на опциите за партньорство и районно съдействие сред страните от Балканския район.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР