До 4 седмици държавните служители и учителите вероятно също ще

...
До 4 седмици държавните служители и учителите вероятно също ще
Коментари Харесай

Готвят задължителен зелен сертификат за държавните служители |

До 4 седмици държавните чиновници и учителите евентуално също ще бъдат задължени да имат зелен документ. Това съобщи зам.-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров пред Нова тв. Сега администрацията била изключена, тъй като това щяло да попречи на обслужването на жителите и бизнеса.

За учителите бе реализирана договореност сред министрите на образованието и опазването на здравето, откакто първият изиска най-малко месец пролонгация, с цел да може педагозите да се имунизират.

Идеята за държавните чиновници сега се обсъждала на равнище министри. 

От през днешния ден зелените документа за Коронавирус са наложителен вход в заведения, молове, театри, кина, спортни центрове. Нарушителите подлежат на санкция.

Децата в тъмночервените общини със заболеваемост над 750 на 100 хиляди души население не вървят на учебно заведение. Училищата са затворени и за дребните, и за огромните възпитаници - от 1. до 12. клас.

Антигенни проби ще могат да послужат за издаване на документ " скоро ", по думите на доктор Петров. Сега това може да се случи единствено с открита болест с ковид посредством PCR тест. Ще се признават всички проби, направени след 1 декември 2020 година. Обсъжда се и издаването на документ след първата доза.

„ Зелен документ не може да се издава на хора, които имат противопоказания за имунизация. Те би трябвало да се тестват. Тези хора имат по-голям риск от заразяване. Моето персонално мнение е, че тези хора би трябвало да заобикалят местата, на които има скупчване на хора ”, добави зам.-министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР