До 4 декември т. г. се приемат оферти в обществената

...
До 4 декември т. г. се приемат оферти в обществената
Коментари Харесай

Приемат оферти за надзор на нов мост

До 4 декември т. година се одобряват предложения в публичната поръчка за строителен контрол при построяването на нов мост над р. Черкезица в село Поповица и при ремонта на 4,8 км от път III-862 Пловдив – Първенец в област Пловдив. Обществената поръчка е в две обособени позиции и е с обща планирана стойност 258 300 лева без Данък добавена стойност, която не е пределна.

Първата обособена позиция е за избора на строителен контрол при построяването на нов мост над р. Черкезица на път III-804 Поповица – Асеновград в село Поповица. Трасето е съществена връзка сред с. Поповица и Асеновград и е най-краткият път от Асеновград до Автомагистрала „ Тракия “ в посока Източна България. Асфалтовата настилка е в неприятно положение с коловози, мрежовидни пукнати, частични опустошения, единични хлътвания и слягания. Индикативната стойност на поръчката за контрол е 50 300 лева без Данък добавена стойност.

Втората обособена позиция е за строителен контрол при ремонта на 4,8 км от път III-862 Пловдив – Първенец /от км 0 до км 4+820/. Участъкът, който ще бъде освежен, стартира от Околовръстния път на Пловдив, минава през село Първенец и приключва след изхода на селото в посока Лилково. Отсечката не е ремонтирана повече от 30 години. Индикативната стойност е 208 000 лева без Данък добавена стойност.

Изпълнението на поръчката за строителен контрол е в два стадия. Първият е правенето на сложен отчет за оценка на сходството с главните условия към градежите и механически надзор по част „ Конструктивна “ на предоставения механически план. Срокът за правене на отчета е 15 календарни дни за всяка от обособените позиции. Вторият стадий е практикуване на строителен контрол по време на строителството, като срокът за осъществяването му е 360 календарни дни за всяка от обособените позиции.

В момента Агенция „ Пътна инфраструктура “ организира и тръжна процедура за избор на реализатор на строителството на новия мост над река Черкезица в село Поповица. Избраният реализатор е належащо да показа технология за унищожаване на съществуващия мост и да изготви механически план за ново оборудване. Кандидатите могат да подават предложения до 21 ноември т. година

През юни т. година е подписан контракт за планиране и строителство /инженеринг/ при главния ремонт на 4,8 км от пътя Пловдив – Първенец с определения реализатор след извършена тръжна процедура по Закон за обществените поръчки. Дейностите са предоставени на „ ПЪРВЕНЕЦ 2023 “ ДЗЗД, с участници „ ПСТ Груп “ ЕАД, „ МАТЕКС ЪП “ ЕАД и „ Строй Инвест Груп 2 “ ЕООД. Стойността на контракта е 5 789 600 лева без Данък добавена стойност и средствата са от бюджета на АПИ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР