До 30 000 лева може да получи семейството на един

...
До 30 000 лева може да получи семейството на един
Коментари Харесай

Ти да видиш! Животът на депутат оценен на 30 бона

До 30 000 лв. може да получи фамилията на един народен представител при негова гибел. Това излиза наяве от социална поръчка, пусната от администрацията на Народното събрание за застраховка на живота на новите 240 депутати в новото 48-о Народно заседание. Първоначалната заложена сума в процедурата е малко над 72 000 лв.. Оферта е подала единствено една компания, която е предложила по-ниска цена – малко над 58 000 лв.. Те ще застраховат депутати против общо 11 риска.

Така при гибел след инфаркт или инсулт, при осъществяване на служебните отговорности застрахователната награда е 30 бона. Същата сума е планувана и за гибел след злополука или пък набези. При кончина след общо заболяване или при битова и трудова акцидент сумата е на половина – 15 000 лв.. При загуба на работоспособност депутатите ще получат % от 15 до 30 000 лв.. Това се пресмята според от типа заболяване и самия % увреждания в ТЕЛК решението. Малко по-различна е схемата при краткотрайна загуба на работоспособност. Сумата още веднъж е % от 15 000 лв. – сред 3 и 10 на 100. Тук водещи обаче са периодите, през които даден народен представител не може да работи. Те са разнообразни, в случай че е разследване на заболяване или на акцидент – дали над 10, 20, 30 дни или над 60 дни.

Покриват до 3000 лв. за заравяне и транспортни разноски. Застраховката е годна без значение на възрастта на народните представители, дали имат хронични или минали болести. Тя важи както за територията на България, по този начин и в целия свят. Ако даден народен представител е претърпял акцидент през интервала на застраховката, само че е умрял до 1 година по-късно, неговото семейство също ще получи обезщетение от застрахователя. Сумите се заплащат до 15 дни, откакто се дадат всички документи. Ако в това време се прекратят пълномощията на даден народен представител, то в среднощ стопира да работи и застраховката му.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР