До 3 години и 9 месеца ще е готово разклонението

...
До 3 години и 9 месеца ще е готово разклонението
Коментари Харесай

До 4 години ще е готово разклонението на третата линия на метрото

До 3 години и 9 месеца ще е готово разклонението на третата линия на метрото, минаваща през квартал " Слатина ". Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия шефът на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев.

По думите му следва доста работа. Той посочи, че финансирането по плана е обезпечено от програмата " Транспорт ". Той добави и че спомагателни средства ще бъдат обезпечени посредством банков заем, гласоподава от Столичния общински съвет.

Братоев уточни, че паралелно със градежа на метрото се строят и буферни паркинги , където изискванията разрешават. Той разясни, че все още са построени 11 такива. Планира се паркинги да има на бул. Владимир Вазов и към Арена София, добави шефът на " Метрополитен ".

Той не уточни в конкретика какъв брой коства построяването на столичното метро, само че акцентира, че цената му е 2,5 пъти по-ниска по отношение на другите европейски страни.

Братоев акцентира, че метрото има обществена функционалност. Той разясни, че приходите на " Метрополитен " идват от продажбата на билети и карти. Приходът е непълен, само че постоянен, добави Братоев.

Чака ни голяма работа. Работим с вероятност за бъдещето , сподели още той.
 Първа копка на метрото до
Първа копка на метрото до " Слатина "

Ще е готово след 4 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР