До 28 декември се приемат оферти за проектиране и ремонт

...
До 28 декември се приемат оферти за проектиране и ремонт
Коментари Харесай

Търсят кой да ремонтира моста над река Златна Панега край Луковит

До 28 декември се одобряват предложения за планиране и ремонт на моста над река Златна Панега.

Съоръжението се намира в региона на Луковит, на път I-3 Ботевград-Плевен. От Пътната организация показват, че индикативната стойност на оповестената социална поръчка за избор на реализатор е 731 850 лева без Данък добавена стойност.

Отбелязва се, че мостът е издигнат през 1956 година, а последният ремонт е осъществен през 1998 година Той е в недобро положение, по настилката има пукнатини, а по гредите и сводовете има сектори с обрушено бетонно покритие. В момента за прекосяването му е въведена краткотрайна организация на придвижване и скоростта е лимитирана до 50 км/ч.

Избраният реализатор би трябвало да изготви техническото задание и да извърши строително-монтажните действия по плана. Срокът за планиране е 60 календарни дни, в три междинни стадия. Предвижда се строителството да бъде осъществено за 180 календарни дни.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка за ремонта, след което ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената, срокът им за осъществяване и ще се пристъпи към избора на реализатори на ремонта и на строителния контрол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР