До 25 октомври жителите на София, особено хората от район

...
До 25 октомври жителите на София, особено хората от район
Коментари Харесай

Разширяват синята и зелена зона в София

До 25 октомври жителите на София, изключително хората от регион „ Възраждане “, имат период да изпращат писмени мнения по отношение на проектите на Столична община да включи Зона Б-19 към зелената зона. Границите са сред булевардите „ Инж. Иван Иванов “, „ Александър Стамболийски “ и „ Константин Величков “. Становищата би трябвало да се адресират до кмета на „ Възраждане “ Савина Савова и да се подават в деловодството на районната администрация. „ Те би трябвало да съдържат общ коментар и съответни стимулирани оферти, доказателства за пропуснати изгоди от невъвеждането на други разновидности “, се споделя в известието. „ Становища, постъпили след избрания период, не се одобряват. При постъпване на писмени мнения, същите се систематизират от комисия, назначена с обособена заповед на кмета на регион „ Възраждане “, която да изготви обобщаващ отчет “, написа още в него.

От „ Възраждане “ оповестяват и че кметът на региона е издал заповед за показване на самата скица за уголемение на зелената зона. Тя ще се намира във фоайето на втория етаж на общинската постройка. Публичните съвещания по тематиката пък ще приключат с публично разискване на плана за уголемение на зоната за платено паркиране. То ще се организира на 25 октомври от 18 часа в административния център на " Възраждане ". За присъединяване в полемиката наложително би трябвало да се поканят хората, изпратили писмени мнения, както и екипът, създал плана за почасово паркиране.
 Зелена зона ще работи и в събота в София " Зелена зона " ще работи и в събота в София
За пръв път „ синя “ и „ зелена зона “ работят дружно в събота, съобщи кореспондент на БГНЕС. „ Зелена зона&ldqu...

През август стана ясно, че ръководещите в София – обединението ГЕРБ-СДС, имат желание да. Зона Б-19 бе измежду към момента свободните елементи от столицата, за които се разбра, че ще бъдат придадени към зелената зона с към 550 нови места. Замисълът е огромни елементи от зелената зона да преминат към синята. Планира се и увеличение на нейното времетраене – след приемането на преложението вместо от 19.30 ч. тя към този момент ще продължава до 20 ч. Това стана ясно при представянето на плана за промени в отрасловата разпоредба, огласени от общинския консултант Зафир Зарков от ГЕРБ. След разширението местата за платено паркиране в синя зона в София ще се усилят от от 5000 на 13 000, а тези от зелената зона ще намалеят от 28 000 до 21 000 места.

След представянето на плана опозицията упрекна ГЕРБ, че усилва периметъра на синята зона само за да събира повече пари от жителите на града, без да им даде по-добра услуга и без да извършва програмата си за градеж на нови паркинги. Изчисленията са, че разширението на синята зона ще донесе нови към 6 млн. лева в бюджета на София, написа.

Управляващите в София оферират още да се отстрани безплатният " Служебен абонамент " за държавни и общински структури, който в този момент включва три паркоместа. Освен това концепцията е паркирането в режим " Служебен абонамент " в центъра да се ограничи до 5 платени места на административен адрес - както за институции, по този начин и за частните компании. Изчисленията са, че това ще докара до прибавянето на 430 места към платените зони за паркиране в центъра на града. Предлага се и продължен длъжностен абонамент, който да действа от 19,30 до 22,30 ч., както и уголемен длъжностен абонамент с деяние в събота и неделя от 8.30 до 19.30 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР