До 23 октомври в ТД на НАП Бургас са подадени

...
До 23 октомври в ТД на НАП Бургас са подадени
Коментари Харесай

До 31 октомври се подава декларацията за дължими данъци за третото тримесечие на 2017 г.


До 23 октомври в Търговско дружество на Национална агенция за приходите Бургас са подадени 4065 заявления по чл.55 от ЗДДФЛ и по чл.201 от ЗКПО. От приходното ведомство в морския град прецизират обаче, че в седмицата до крайния период 31 октомври чакат още няколкостотин заявления и се надяват задължените лица да изпълнят правилно уговорките си към Национална агенция за приходите.

Декларацията се подава и от физически лица, в случай че предприятието или самоосигуряващото се лице - длъжник на прихода, не е задължено да удържа и надлежно да внася налог. Дължимите налози се заявяват в Национална агенция за приходите до края на месеца, идващ тримесечието, през което е добит приходът, като за приходи от наем или от друга стопанска активност, добити от физическите лица през третото тримесечие на годината, срокът е надлежно 31 октомври 2017 година

Декларацията за дължими налози (образец 4001) се показва в Национална агенция за приходите и за окончателните налози, удържани върху приходите на задгранични физически лица (например върху хонорари за услуги, неустойки, компенсации, стипендии за образование в България, приходи от лихви и други), както и за окончателните налози върху приходите от дивиденти и други, дължими от локални и задгранични физически лица. Формулярът се подава и за налози при източника по Закона за корпоративното подоходно облагане, като да вземем за пример налози върху дивидентите и ликвидационните дялове в интерес на непознати компании и локални сдружения, които не са търговци, в това число общините.

Повече информация за попълване на декларациите и за заплащане на дължимите налози клиентите на Национална агенция за приходите могат да получат на телефона за информация 0700 18 700 на цената на един диалог.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР