До 21 януари ще се набират проекти за финансиране през

...
До 21 януари ще се набират проекти за финансиране през
Коментари Харесай

Първа сесия за проекти по фонд Култура

До 21 януари ще се набират планове за финансиране през първата сесия за новата година от фонд " Култура " на Община Варна. Идеите ще бъдат осъществени в интервала от 1март до края на юни 2019 година.

На последното съвещание на ОбС- Варна от 19 декември общинските съветници одобриха промени в правилника за работа на фонд „ Култура ” на Oбщина Варна. Те са свързани с новите трендове за облекчение на административните процедури, ще усъвършенстват работата на фонда и ще улеснят кандидатстващите организации при подаване на планови оферти при отчитането им. Отпада условието за даване от претендента на служебна записка от Община Варна, която да потвърди неналичието на финансови отговорности към общината, защото инспекцията ще се реализира по длъжностен път. Премахва се опцията за кандидатстване на книжен притежател. Проектните оферти към този момент ще се подават единствено онлайн на адрес: fund.varnaculture.bg

Направленията са няколко: фестивали и състезания, които са от няколко години или нови; креативен планове в региона на образни изкуства, изпълнителски изкуства, музика, литература, кино изкуство, архитектура и дизаин; национално и интернационално съдействие и културно-историческо завещание.

Ако имате регистрация в програмата от интервала 2016 - 2018 година, не е нужна нова, прецизират от локалната администрация. Важно е обаче да се знае, че крайният период за попълване на електронното заявление за достъп до системата е 19 януари.

Отпусканите средства са разнообразни, само че през 2018 година бяха изплащани по близо 30 000 лв. за някои от обичайните фестивали във Варна.

Автор: Габриела Гаврилова/Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР