До 2030 г. планираме да продаваме само напълно електрически автомобили,

...
До 2030 г. планираме да продаваме само напълно електрически автомобили,
Коментари Харесай

Volvo Cars обявява края на дизела на Climate Week NYC – последният ни дизелов автомобил ще бъде произведен в началото на 2024 г.

До 2030 година планираме да продаваме единствено изцяло електрически коли, а до 2040 година се стремим да бъдем климатично неутрална компания. Тази ясна пътна карта към цялостна електрификация съставлява един от най-амбициозните проекти за промяна на всеки производител на коли.

За да подчертаем нашия ангажимент към тези упоритости, през днешния ден на Climate Week NYC разгласяваме края на производството на всички модели Volvo Car с дизелово гориво до началото на 2024 година След няколко месеца ще бъде създаден последният автомобил Volvo с дизелово гориво, което прави Volvo Cars един от първите автомобилни производители, подхванали тази стъпка.
Следвайки решението ни от предходната година да прекратим създаването на нови мотори с вътрешно горене, през ноември 2022 година продадохме нашия дял в Aurobay, компания, която закупи всичките ни останали активи за мотори с вътрешно горене.
„ Електрическите мотори са нашето бъдеще и превъзхождат моторите с вътрешно горене: те генерират по-малко звук, по-малко трептения, по-малко разноски за обслужване за нашите клиенти и нулеви излъчвания от ауспуха “, споделя Джим Роуън, основен изпълнителен шеф на Volvo Cars. „ Ние сме напълно фокусирани върху основаването на необятно портфолио от първокласни, изцяло електрически коли, които дават всичко, което нашите клиенти чакат от Volvo и са основна част от нашия отговор на изменението на климата. “

Спешна потребност от деяние
Залагаме напълно на електрификацията, тъй като това е вярното нещо. Скорошен отчет за световния климат, публикуван от Организация на обединените нации, акцентира неотложността на изключителната климатична обстановка, пред която е изправено човечеството, както и нуждата от деяние.

„ Това, от което светът се нуждае в този момент, в този сериозен миг за нашата планета и човечеството, е водачество “, споделя Джим Роуан. „ Крайно време е индустриалните и политически водачи да бъдат мощни и решителни и да дават смислени политики и дейности за битка с изменението на климата. Ние сме решени да осъществим своята част и да насърчим нашите сътрудници, както и политическите водачи по целия свят да създадат същото. “

За да подчертае в допълнение тази точка, нашият основен шеф по резистентност Андерс Керберг ще участва на събитие, проведено от обединението Accelerating to Zero (A2Z) на тазгодишната Climate Week в Ню Йорк. Формираната на срещата на високо ниво за климата, коалиция A2Z, дава платформа за голям брой заинтригувани страни подписали Декларацията от Глазгоу за транспортни средства с нулеви излъчвания, от които сме ние.

Коалицията A2Z ни разрешава да си сътрудничим и да координираме дейностите си с други към груповата цел „ реализиране на 100% от световните продажби на нови леки коли и товарни коли без нездравословни излъчвания до 2040 година и не по-късно от 2035 година на водещите пазари “.

Въпреки че нашата лична цел за електрификация е по-амбициозна от тази, ние се надяваме да вдъхновим други компании да подхващат по-смели дейности против изменението на климата, посредством днешното известие за дизелите и като участваме в полемиките на A2Z и други събития по време на Climate Week NYC.

Променяща се вероятност
Нашето решение за цялостно унищожаване на дизелите до началото на 2024 година илюстрира какъв брой бързо се трансформира както автомобилната промишленост, по този начин и потребителското търсене пред лицето на климатичната рецесия.
Само преди четири години дизеловият мотор беше най-ценното за нас в Европа, както и при множеството от останалите автомобилни производители. По-голямата част от колите, които продадохме на континента през 2019 година, бяха задвижвани от дизелов мотор, до момента в който електрифицираните модели едвам започваха да оставят своя отпечатък.
Тази наклонност значително се обърна от този момент, водена от изменящото се пазарно търсене, по-строгите регулации за излъчванията, както и нашия фокус върху електрификацията. По-голямата част от нашите продажби в Европа в този момент се състоят от електрифицирани коли с изцяло електрическо или plug-in хибридно задвижване.
По-малкото дизелови коли по улиците също има позитивен резултат върху качеството на градския въздух; до момента в който дизелите отделят по-малко CO2 от бензиновите мотори, те отделят повече газове като азотен оксид (NOx), които имат неподходящ резултат върху качеството на въздуха, изключително в обитаемоте места.

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР