До 2 месеца ВКС ще реши влизат ли в затвора

...
До 2 месеца ВКС ще реши влизат ли в затвора
Коментари Харесай

До 2 месеца: ВКС решава влизат ли в затвора Ценко Чоков, синът му и помагачите им

До 2 месеца Върховен касационен съд ще реши влизат ли в пандиза Ценко Чоков, синът му и помагачите им в пандиза, научи BulNews.
След като един път поради изчезнал юрист делото против Ценко Чоков и групата му бе отсрочено, Върховният касационен съд най-сетне прегледа обвиняванията против някогашния кмет на врачанското село Галиче и помагачите му всъщност и тяхното обжалване на получените присъди.
През 2018 година профилираният съд реши, че Ценко Чоков е отговорен по обвиняванията похищение, причиняване на междинна телесна щета и палеж. Но е почтен за лихварство и управление на незаконна група. Той получи четири години и шест месеца затвор. Синът беше осъден с 4 години за лихварство, побой и закана за ликвидиране. През април тази година Апелативният спецсъд усили присъдите - 5 години затвор за бащата и 7 години затвор за по-малкия му наследник.
Другите участници в групата на Чоков – Димитър Каменов-Пайнера и Иван Тодораков-Пора получиха присъда от 5 години отнемане от независимост. Всички подсъдими апелираха пред Върховен касационен съд получените повишени присъди от Апелативния спецсъд и това наложи Върховен касационен съд да каже последната си дума. Според решението на висшите съдии това ще стане в период от два месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР