До 19.02.2018 г. ВАП трябва да бъде уведомена какъв контрол

...
До 19.02.2018 г. ВАП трябва да бъде уведомена какъв контрол
Коментари Харесай

Върховната административна прокуратура се самосезира за МПС та с газови уредби

До 19.02.2018 година ВАП би трябвало да бъде известена какъв надзор ще бъде подхванат

Върховната административна прокуратура се самосезира във връзка голям брой изявления в медиите за неспазване на нормативните условия при първичната инспекция или при осъществяване на годишен механически на ППС с уредби, които разрешават работата на мотора с полутечен нефтен газ и сбит природен газ.
Разпоредбите в Наредбата за периодическите прегледи за инспекция на техническата редовност на пътните транспортни средства и в Наредбата за изменение в структурата на записаните пътни транспортни средства и самостоятелно одобрение на пътни транспортни средства, регистрирани отвън страните - членки на Европейския съюз, или друга страна - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, са въведени за регламентиране на отчетността и на контрола и за обезпечаване на сигурността при употребата на визираните уредби. Ето за какво се постанова изключително деликатно и грижливо да се съблюдават правните правила, осигуряващи спокойното и безвредно прилагане на инсталациите, се споделя в решението на ВАП.
Информацията в медиите за неспазване на законните условия за отчетност и надзор постанова предприемане на повсеместни ограничения в незабавен порядък поради забележителния брой употребени коли с газови уредби на територията на цялата страна. ВАП е заела министъра на превоза, осведомителните технологии и известията за реализиране на ограничения за съблюдаване нормативните условия. До 19.02.2018 година ВАП би трябвало да бъде известена за взетите решения и подхванатите дейности.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР