До 17 септември хиляди столичани ще преминат по бул. Витоша

...
До 17 септември хиляди столичани ще преминат по бул. Витоша
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова откри „Алея на книгата”

До 17 септември хиляди столичани ще преминат по бул. „ Витоша ” и ще се озоват в цветния свят на четенето. Това става допустимо, с помощта на Асоциация „ Българска книга ” и Столична община.

Велизара Добрева, ръководител на Асоциация „ Българска книга ”, приказва за хубостта на книгите, цитирайки Виктор Юго: „ Без книгите светът се трансформира в нощ, а мозъците стават оскъдни. Без книгите народите се трансформират в стада без мисъл. ”

Петото издание на „ Алея на книгата“ беше намерено от Йорданка Фандъкова, която приказва в детайли за множеството начинания на Столична библиотека („ Зелени библиотеки ”, „ Библиотека в планината ”, „ Библиобус ”, „ Трамвай-библиотека ” и др.), както и за устрема на общината приоритет да бъде културата: „ За нас е значимо да подкрепим четенето. Поздравявам уредниците, че привлякоха над 50 издателства! Ние би трябвало да създадем всичко допустимо в цифровата ера децата ни да не не помнят четенето, а и ние, възрастните, да не забравяме какъв брой значимо то, а и какъв брой е прелестно. Тук има книжовен ъгъл, където читателите ще се срещат с обичаните си създатели. Разположен е и щанд за дарения – дано дарим книги за българските учебни заведения в чужбина! Предстои реализирането на един огромен план за възобновяване на учебните библиотеки. Всички начинания на Асоциация „ Българска книга ” и на Столичната библиотека са в поддръжка на образованието, на идеята на четенето, на духовното развиване на народа ни. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР