До 17 часа на 12 октомври ще станат ясни имената

...
До 17 часа на 12 октомври ще станат ясни имената
Коментари Харесай

Кой ще играе за президент и кой за депутат? Всички имена ще станат ясни до 12 октомври

До 17 часа на 12 октомври ще станат ясни имената на всички претенденти и за президент, и за депутати.
Това е последният период, в който номинациите може да бъдат импортирани в изборните комисии. Тези за президент и вицепрезидент ще се записват в ЦИК, а за депутати - в РИК-овете по области.
Датата става ясна от признатата от ЦИК през уикенда хронограма за президентския избор. Избирателната комисия не е разписала към момента периодите и за предварителните парламентарни избори, само че те значително ще съвпаднат с към този момент признатите. Причината е, че изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември, както към този момент разгласи президентът Румен Радев в събота.
Според признатата хронограма за президентския избор до 16 септември регионалните шефове би трябвало да съберат представители на партиите и обединенията на съвещания по места, с цел да разпределят местата в РИК.
Партиите и обединенията ще подават заявки в ЦИК за регистрация в изборите до 17 ч на 29 септември.
Инициативният комитет на Румен Радев би трябвало да се запише в ЦИК до 4 октомври. Това е срокът за регистрация на тези, които издигат самостоятелни кандидатпрезидентски двойки.
До 13 октомври пък комисията би трябвало да дефинира номерата на партиите и обединенията в бюлетината. Два дни по-късно - на 15 октомври, стартира предизборната акция.
ЦИК афишира резултатите от изборите и имената на определените за президент и вицепрезидент не по-късно от 48 часа от оповестяването на изборния ден за завършен - 16 ноември.
Според Изборния кодекс до 55 дни преди вота Министерският съвет би трябвало да утвърди план-сметката за провеждането на изборите. В признатата в петък актуализация на бюджета бяха написани 133 милиона за това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР