До 15 октомври ремонтираният участък по пътя София - Перник

...
До 15 октомври ремонтираният участък по пътя София - Перник
Коментари Харесай

Пускат готовия участък от пътя София-Перник до 15 октомври |

До 15 октомври ремонтираният сектор по пътя София - Перник през Владая ще бъде пуснат в придвижване, разгласи кметът на Перник Станислав Владимиров след среща с районния министър Виолета Комитова.

Поставени са въпроси и за други пътни прави в района, където постоянно се образуват километрични опашки. На срещата участваха кметове от обитаеми места в района и водачът на „ Изправи се. бг “ Мая Манолова.

През зимата придвижването сред София и Перник в ремонтирания сектор ще се реализира и в двете платна, като след отварянето на актуализирания път ще бъдат осъществени действия по трасето, което се употребява и сега, изясни кметът на Перник Станислав Владимиров.

" Поставихме казуса за пътя Драгичево-Рударци-Кладница - извънредно претрупан сектор. Там едно свлачище направи по този начин, че този път сега е негоден. Имаме уверението от шефа на АПИ, че пътят ще бъде приключен до 1 декември ", добави той.

Шефът на АПИ Ивайло Денчев изясни, че първичната сума за ремонт е изчислена малко над 600 хиляди лв., само че към този момент е ясно, че ще са нужни малко под 1 милион.

" Средствата за доставянето на еластичните огради са обезпечени целево от Министерство на регионалното развитие. Средствата за маркировка - от порядъка на към 50 000 лв., са от нашия бюджет, а Рударци-Кладница, откакто бъде приключен обектът, тогава мога да ви кажа какви средства ще отидат за него ", сподели той.

" Намерили сме някакви решения, сложили сме периоди и считаме да ги осъществим, само че предлагам да не се хвалим преди да сме свършили работа ", сподели министър Комитова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР