До 15 часа протестиращите земеделци изчакват конкретни предложения от правителството

...
До 15 часа протестиращите земеделци изчакват конкретни предложения от правителството
Коментари Харесай

Ултиматум от земеделците: Отговор до 15.00, иначе...

До 15 часа протестиращите земеделци изчакват съответни оферти от държавното управление за решение на поставените от инициативния комитет проблеми.

Ако до тогава няма решения, те ще тръгнат с персоналните си коли към Министерския съвет, заяви БНР.

Днес протестиращите фермери ще останат целия ден в Долни Богров до привършване на миньорски митинг с непроменени претенции:

- Цената на изкупните артикули, които произвеждаме, не е действителна за нас. При тези повишени цени на торове, препарати, горива, не можем да продаваме под себестойност. Украинската стока подбива цената, плюс това и качеството е друго. Ние произвеждаме по европейски стандарт.

- В България стопанската система не е единствено търговия, а би трябвало да имаме някакво произвеждане. Изхранването, продоволствието е национална сигурност.

- Ние сме аграрни производители от град Пловдив и сме тук, на митинга, с цел да подкрепим българското, родното произвеждане.

- Целият бранш, който е обвързван със земеделие, който препитава 99% от народа, тъй като единствено с IT експерти няма по какъв начин да върви тази страна. Ние сме тук да протестираме поради вноса на храните, които ние произвеждаме и желаят да ги затрият, както затриха локалните производства. - Ами ние по какъв начин да работим на загуба? Това просто не е допустимо.

Според протестиращите изказванието на земеделския министър Кирил Вътев, че петте претенции в протестното им писмо към този момент са осъществяване, не дава отговор на истината.

Министерство на вътрешните работи заяви за обсада на пътя Русе - Силистра при кръстовището на с. Старо село. Движението е прекратено. Затворено е и кръстовището на пътя Силистра - Добрич на изхода при с. Калипетрово.

 

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР