До 12 – 16 часа р. Скът ще бъде в

...
До 12 – 16 часа р. Скът ще бъде в
Коментари Харесай

Шефът на пожарната: До 12-16 часа р. Скът ще бъде в най-високото си ниво

До 12 – 16 часа р. Скът ще бъде в най-високото си равнище – 20 – 30 см преди разливане , уточни в студиото на „ Тази сутрин” шефът на пожарната гл. комисар Николай Николов.

Очакванията през днешния ден да малко да се вдигне и равнището на Тимок, само че без заплаха за популацията.

Що се отнася до огромното свлачище в Смолян – то заема голяма повърхност и ще бъде на вниманието на органите на Агенцията „ Пътна инфраструктура” с месеци наред.

„ Трябва незабавно да се направи обходен път. Може би 20 декара е това срутище и казусът е, че хората не престават да минават оттова. Трябва да се измества тръбопровод, електропровод. Това нещо ще бъде отстранявано с месеци”, уточни той.

По думите му ще са нужни и големи средства – става дума за милиони, не за 100-200 хиляди.

Гл. комисар Николов уточни още, че е отпаднала концепцията да се закриват дребни пожарни, в противен случай има предпазен пред Министерския съвет план за назначението на още 250 души.

Той разяснява и тежкия случай в цех „ Арсенал”. На механически език произшествието е станало поради неспазване на софтуерната дисциплинираност – само че това може да е човешка неточност или механически проблем.

Обучението на фрагментите е извънредно значимо , акцентира той.

„ За страдание през последните години са 5-6 такива катастрофи (…) При такива обстановки температурите са доста високи, всичко става за секунди, шансът да се оцелее е доста малък”, сподели още той.

Вижте още във видеото:

-->

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР