До 11 ноември ще завърши ремонтът на близо 22 км от

...
До 11 ноември ще завърши ремонтът на близо
22 км от
Коментари Харесай

До 11 ноември ще завърши ремонтът на близо 22 км от Прохода на Републиката

До 11 ноември ще приключи ремонтът на близо 22 км от Прохода на Републиката - път II-55, в участъка Килифарево – Предела в област Велико Търново. Изпълнени са 75% от планираните действия, които стартираха в началото на октомври, и се планува при сухо време в идващите две седмици да приключат. Поради интензивните превалявания и лошите метеорологични условия в периода 8-17 октомври ремонтните работи не се извършваха и това постанова удължение на срока до 11 ноември.

Дотогава ще бъде лимитирано движението на всички моторни транспортни средства през Прохода на Републиката. Леките автомобили ще минават през прохода „ Шипка “, а тежкотоварните коли са по път II-73 Шумен – Карнобат /проход „ Ришки “/ и път II-48 Омуртаг - Котел /проход „ Котленски “/.

В момента се работи по възобновяване на асфалтовата настилка на второкласното трасе, обрушват се и се обмрежват скатовете. Продължава укрепването на откосите и почистването на крайпътната растителност. След привършване на дейностите секторът ще е с подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи /мантинели/ и други

Целта на подхванатите действия е трайно повишаване сигурността на придвижване и подготовка за идния зимен сезон, тъй като Проходът на Републиката е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик сред Северна и Южна България, както и за пътуващите от ГКПП „ Дунав мост 1 “ през Стара планина към ГКПП „ Капитан Андреево “ и ГКПП „ Маказа “.

Стойността на ремонтните действия е 2,1 млн. лева с Данък добавена стойност. Строително-монтажните работи се извършват от пътноподдържащата компания „ Пътни строежи-Велико Търново “ АД, с която АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР