До 10 октомври пчеларите ще получат финансово подпомагане, съобщи министърът

...
До 10 октомври пчеларите ще получат финансово подпомагане, съобщи министърът
Коментари Харесай

Земеделският министър: И пчеларите ще получат помощ от държавата

До 10 октомври пчеларите ще получат финансово подкрепяне, заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на среща в агроведомството с представители на осем браншови организации от бранш „ Пчеларство “. Те стачкуваха близо четири часа пред министерството с искане за прекъсване на безмитния импорт на мед от трети страни и по-специално от Украйна.

По мярката за подкрепяне на стопаните, наранени от последствията от съветското настъпление в Украйна, годните заявки са 4905, като се планува да бъдат подкрепени над 623 000 пчелни фамилии с към 6 милиона лв., осведомят от Земеделското министерство.

Като друга незабавна мярка за поддръжка на бранша по време на срещата с негови представители министър Вътев е показал схемата „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “, по която се планува да бъдат обезпечени спомагателни 63 милиона лв. за земеделските производители.

Вътев е уведомил и за идно подкрепяне по de minimis за фермерите.

Браншовите организации са срещнали министъра със усложненията, пред които са изправени, в това число ниската изкупна цена на пчелния мед. Министър Вътев е срещнал пчеларите с визията си за законодателни промени, свързани с използването на пасищата и новия повсеместен метод към производството на храни, залегнал в провеждането на консултативни препоръки.

Министър Вътев увери пчеларите: „ Изпращаме до Брюксел претенции във ваша изгода “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР