До 1 април общинското предприятие Софинвест трябва да направи заснемане

...
До 1 април общинското предприятие Софинвест трябва да направи заснемане
Коментари Харесай

Турбини и парчета от бившия мавзолей пълнят подземията му, търсят места за входове в бъдещия музей

До 1 април общинското дружество Софинвест би трябвало да направи снимане и цялостно проучване на подземията на някогашния пантеон. На тази база ще се реши и къде ще бъдат входовете към бъдещия музей - филиал на СГХГ, която ще се основава подземен. 

Входовете ще са минимум два, един за жители и един за администрацията, документите и така нататък, описа за OFFNews Малина Едрева, началник на комисията по просвета в СОС. Към трите равнища подземен с обща повърхност 1460 кв метра сега води една шахта в Градската градина.

В подземията е цялостно с големи турбини, които би трябвало да бъдат изнесени, добави тя. По една от тип обаче ще бъде непокътната като експонат за бъдещия музей.

В пространствата в този момент има и строителни боклуци, останали от взривяването на мавзолея, на доста места има течове, сподели още Едрева. 

Първият етаж на Бронзовата къща към този момент е дошъл в София, инсталацията " чака " последно проучване на здравината на построената бетонна площадка, с цел да се извиси на мястото на тогавашния пантеон, добави шефът на комисията по просвета.   
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР