ДНК тестове доказват категорично - този септември две майки напускат

...
ДНК тестове доказват категорично - този септември две майки напускат
Коментари Харесай

Разменените бебета засега остават при майките, които са се грижили за тях


ДНК проби потвърждават изрично - този септември две майки напущат родилното поделение в Шейново, само че не със своите бебета.

Два месеца откакто отглежда бебето едната от майките се усъмнява, че детето не е нейно. Проверява гривничките от болничното заведение и вижда разминаване в номерата.

Другата майка пък беше безапелационна пред bTV, че без значение от ДНК теста, няма да се откаже от бебето, за което се е грижила три месеца.

Прокуратурата пък ще открива дали размяната на пеленачетата е по неточност или преднамерено, а Министерството на здравеопазването ще направи инспекция във всички АГ-болници в страната.

И двете бебета са добре и към този момент остават при майките, които са се грижили за тях досега.

Въпреки ДНК резултата Севда Михайлова няма да се откаже от бебето си, за което се грижи три месеца. Тя споделя, че още е в потрес, само че до дъно ще се бори за детето, което е гледала.

Новородените са разменени при изписването, споделят от прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане за умишлена подмяна, за което законът планува 2 години затвор.

Директорът на болничното заведение не има вяра, че бебета са разменени преднамерено. Правилата при изписването са прецизни, увери той.

„ Има някои детайлности, които са леко смущаващи, да изчакаме разултата от инспекцията, разпитан е целия личен състав “, разяснява доктор Румен Велев.

Министърът на опазването на здравето научил за случилото се от медиите и незабавно го е поканил за пояснение.

„ Според мен става дума за човешка неточност и немарливост на перноснала. Не става въпрос за замяна, а за несъвпадение, гривната на родилката не е съвпадала с гривната на детето “, сподели служебният министър доктор Асен Меджидиев.

Шейново е една от огромните общиски лечебни заведения. Столчината община също ревизира за аргументите.

При установени недостатъци и пропуски ще бъдат наложени безкомпромисно санкции, сподели зам.-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.

Другата майка отхвърля коментар. Кога и по какъв начин децата ще бъдат върнати на родните си майки - следва да разберем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР