ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои

...
ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои
Коментари Харесай

Министър "Бях точен с парите": ДНК тест потвърди самоличността на Ангел Христов, разследваме дали е влязъл жив в България

ДНК тест е удостоверил самоличността на Ангел Христов, на следващия ден следва да се извърши и аутопсия, която да откри повода за гибелта му. Установено е, че той не е влезнал в страната със собствен документ за идентичност и че в случай че е употребил някакъв документ, той не е бил същински. Работи се и по версията Ангел Христов да не е влезнал жив в страната. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев, прочут с прякора " Бях прецизен с парите ".
 
Засега единствената сигурна информация е, че това е трупът на Ангел Христов. Как и по кое време е влезнал в България околните му дават спорни сведения. " Имаше сведения за един полет от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този стадий, тъй че за нас е значимо да се откри по кое време е влезнал, от кое място е влезнал, помагал ли му е някой, както и повода за гибелта ", съобщи той. 
 
 Братя Галеви, Ангел Христов е вдясно Братя Галеви, Ангел Христов е вдясно Източник: Прокуратура на Република България
Трупът на Ангел Христов към този момент е в София, няма данни все още за насилствена гибел. Демерджиев отхвърли парцелът, където е обитавал умрелият, да е бил иззет от страната. 
 
Съобщението за гибелта на Ангел Христов е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта, има и публикуван смъртен акт.  Полагат се старания да се откри дали на територията на България се намира и другият така наречен брат Пламен Галев.
 
По думите му Христов не е влезнал в страната с документ за личната си идентичност. Министър Демерджиев разяснява също, че има публикуван смъртен акт на лицето и в случай че не се е намесила полицията, към този момент е щял да бъде заровен и нямаше да могат да се създадат никакви проучвания.
 
" Смъртният акт е публикуван от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, откакто е получено известието за гибелта. Отново ще подчертая, за мен е необичайно, че нито при приемане на известието за гибелта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, в този момент към този момент се намира там и на следващия ден ще бъдат направени подробни проучвания ", разяснява той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР