ДНК от кабел закова млад сенегалец с френски паспорт, обвинен

...
ДНК от кабел закова млад сенегалец с френски паспорт, обвинен
Коментари Харесай

Появиха се страшни експертизи за убийството на 33-г Соня от сенегалец в София

ДНК от кабел закова млад сенегалец с френски паспорт, упрекнат в убийството на приятелката си в София. Трупът на финландката Соня бил открит в общото им жилище, наврян в сак в дрешник, оповестява „Телеграф“.

Според държавното обвиняване убийството било осъществено на 8 май. В продължение на часове Томас се правил на угрижен и дори се свързал с приятелки на изгората си, с цел да я търсят дружно. Обявил я и за търсене.

Увъртане
„ Не съм аз, не съм аз. Аз съм почтен и апелирам да бъда освободен “, твърдял Томас пред магистратите от Софийския градски съд, които в сряда следобяд оставили обвинения в ареста. Пред съда той разказал история по какъв начин 2 седмици преди гибелта на Соня тя забелязала, че от банковите й сметки почнали да изчезват пари.

Така двамата решили да изтеглят всички средства и да ги съхраняват в жилището в столицата, което двойката обитавала чартърен. Уж се разбрали да излизат поотделно, с цел да може постоянно да има някой в жилището да пази парите. Веднъж обаче се наложило да отсъстват едновременно и по този начин парите били изчезнали, твърди сенегалецът в обясненията си.

По-късно Соня отишла да тича и повече не я видял. Звънял й по телефона, само че не отговаряла, а след това се свързал с нейни приятелки да я търсят дружно. Дори се обадил в полицията и я оповестил за изчезнала.

Експертизи
По делото има приложени съдебномедицинска и ДНК експертиза. Според едната Соня първо е била удушена с кабел. По него имало ДНК само от жертвата и от сенегалеца. Под ноктите на Соня специалистите не разкрили ДНК на трети човек. Криминалистите се усъмнили в половинката на жертвата и поради обстоятелството, че по вратата на жилището, което обитавали, нямало никакви следи от щурм.

При претършуване в жилището е открита и марихуана. На базата на тези обстоятелства Софийски градски съд решил да остави Томас в ареста. В претекстовете си магистратите показват, че има задоволителни данни, които го уличават в закононарушението. Освен това, в случай че е на независимост, може да се укрие, защото IT спецът е непознат жител. Определението на магистратите не е дефинитивно и може да бъде атакувано пред Софийския апелативен съд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР