ДНК - носител на наследствеността: структура, функции и биосинтеза. Тази

...
ДНК - носител на наследствеността: структура, функции и биосинтеза. Тази
Коментари Харесай

Кандидат-студентите по биология в СУ пишат за ДНК

" ДНК - притежател на наследствеността: конструкция, функционалности и биосинтеза " . Тази тематика се падна на кандидат-студентите по биология, които държат изпит в Софийски университет " Св. Климент Охридски ".

В 9 часа в 272-ра публика на Ректората на Софийския университет Калина Генова от Бургас изтегли тематиката, по която ще пишат 626 претенденти, подали заявление за явяване на изпита по биология .

Иван Йовков от Смолян изтегли вид № 1 на тестa.

Председател на изпитната комисия е доцент Петя Христова от Биологическия факултет.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова поздрави кандидат-студентите и изрази убедеността си, че се явяват на изпита чудесно готови и ще покажат познания на високо равнище. Тя им пожела сполучлива работа и наесен да бъдат студенти на 130-годишния Софийски университет.

Деканът на Биологическия факултет доцент Стоян Шишков също приветства претендентите. Той изрази увереността си, че те ще покажат всичко, което са научили, и пожела триумф.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да аплайват след сполучливо положен изпит, са: Оптометрия; Учител по естествени науки в съществена степен на образованието; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и запазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и стабилно развитие; Биология и британски език; Агробиотехнологии; Геология; Физическо образование и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия.

С сполучливо положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да аплайват за компетентност " Фармация " .

В 9 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика стартира и конкурсният изпит за компетентност " Музикални медийни технологии и тонрежисура ". Кандидат-студентите, които са подали заявление за явяване на изпита, са 16 .

Конкурсният изпит се организира под формата на събеседване, на което кандидат-студентите показват портфолио с медийни реализации . Портфолиото може да бъде показано в разнообразни разновидности - аранжименти, звукозаписни планове, рекламни клипове, ремикси и други. Материалите се показват на общоприет звуконосител или персонален лаптоп
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР