Дните стават все по-горещи и основният продукт, който толкова силно

...
Дните стават все по-горещи и основният продукт, който толкова силно
Коментари Харесай

Топ 3 рецепти за страхотен домашен сладолед

Дните стават все по-горещи и главният артикул, който толкоз мощно желаете да видите в хладилника, се трансформира в сладолед.

Предлагаме да си извършите сами разхлаждащо лакомство, като употребявате някоя от тези три елементарни предписания.

Италиански сладолед Gelato

Продукти:

Мляко - 550 мл.
Мляко на прахуляк - 60 гр.
Захар - 85гр.
Екстракт от ванилия - 2 ч.л.
Яйчни жълтъци - 4 бр.

Приготвяне:
Комбинирайте двата типа мляко, 2 супени лъжици захар и половината ванилов дестилат в тенджера. След като заври, загрейте на слаб огън за 5 минути.Разбийте с миксер жълтъците с останалата захар и ваниловия дестилат на доста светла, въздушна маса.На тънка бликам, без да изключвате миксера, налейте млякото в жълтъците. Върнете в тигана.Загрейте сметаната при непрестанно бъркане на слаб огън до втвърдяване. Изсипва се в студена купа.Когато кремът се охлади до стайна температура, го поставете във фризера за най-малко 3 часа. Разбийте на всеки 30 минути с миксер или бъркалка.
Бананов сладолед

Продукти:

Банан - 1 бр.
Мляко - 300 мл.
По предпочитание можете да добавите сироп, шоколад, горски плодове и други ⠀

Приготвяне:
Нарежете бананите на филийки и ги сложете в плик във фризера. Бананите в чантата би трябвало да бъдат подредени допустимо най-внимателно, тъй че да влизат в контакт един с различен допустимо минимум.Разбийте замразените банани в блендер с млякото.Сладоледът може да се употребява незабавно или да се замрази за малко по-дълго. Декорирайте по избор.
Ягодов шоколадов сладолед

Продукти:

Ягоди - 300гр.
сметана 33% - 300 мл.
Кондензирано мляко - 250 гр.
Какао на прахуляк - 3 супени лъжици. л.
Черен шоколад - 30 гр.
Сол - щипка

Приготвяне:
Пюрирайте ягодите в блендер. Изсипете го в тенджера и гответе на слаб огън за 4-5 минути, до момента в който се сгъсти, охладете изцяло.Охладената сметана разбийте с миксер на гъста пяна. Добавете кондензираното мляко, какаото и ягодовото пюре, разбийте още веднъж.Шоколадът се нарязва на ситно и се прибавя към останалите съставки дружно със солта, разбърква се.Поставете сместа в съд и покрийте с похлупак. Поставете във фризера за 6-8 часа.
Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР