Дните на това Народно събрание са преброени. Лошото е, че

...
Дните на това Народно събрание са преброени. Лошото е, че
Коментари Харесай

Доц. Гълъбов: Преброените дни на това НС се оказаха предварителен план

Дните на това Народно заседание са преброени. Лошото е, че това се оказва прелиминарен проект. Целта се оказа само да се трансформират изборните правила. Това коменира на политологът доцент Антоний Гълъбов по БНР.

Според него към този момент няма значение на коя партия ще бъде връчен третият мандат.

„ Това, което прави усещане на жителите и евентуално ще дефинира тяхното държание на предварителните избори, е всъщност отводът да бъде следван дневният ред на българското общество. В никаква група от обществото ни измененията в изборното законодателство не са приоритет пред стопански и обществени ограничения ", сподели той.

„ Всички губим от началото на политическата рецесия. На България ще коства доста не толкоз като директни вреди, колкото като пропуснати благоприятни условия. Влизаме в безвремие, което ще ни коства скъпо. Може би екипът на господин Радев счита, че назначен от него длъжностен кабинет за три месеца ще успее да сътвори толкоз съществени проблеми пред ГЕРБ, че да промени изборните резултати. Но единствено по себе си, поемането на длъжностен кабинет шест месеца преди изборите, на които ще се яви господин Радев, ще бъде проблематично. Да не приказваме, в случай че бъде изменен Изборният кодекс, предоставяйки му еднолична опция да назначи членовете на ЦИК ", уточни Гълъбов.

Политологът предвижда по-ниска изборна интензивност при едни предварителни избори, което може би ще значи повече политически обединения в идващия парламент.

„ Самото ни общество е мощно фрагментирано и то не може да излъчи на избори болшинство. Мнозинството би трябвало да е отговорност на политиците... Колкото повече избори имаме, толкоз повече ще се отдалечаваме от явен резултат, който да е избран като победа за дадена партия ", предизвести политологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР