Дните на мафиот №1 Месина Денаро са преброениЩе бъде подложен

...
Дните на мафиот №1 Месина Денаро са преброениЩе бъде подложен
Коментари Харесай

Най-търсеният в Италия престъпник e организирал сам шумния си арест

Дните на мафиот №1 Месина Денаро са преброени
Ще бъде подложен в пандиза на интензивен животоспасяващ курс по химиотерапия

Босът бил пациент на “Ла Мадалена ” от 2 години, подарявал на докторите зехтин

Дните на задържания в понеделник сутринта в Палермо висш необут на мафията Матео Месина Денаро са преброени - загатна в изявление за в. “Република ” завеждащият онкологията на клиниката в Палермо “Ла Мадалена ” доктор Виторио Джебия.

Медикът обясни, че положението на пациента му се било влошило рисково в края на декември и завчера той бил пристигнал в раковото поделение за да бъде квалифициран за нова целенасочена и тежка антитуморна терапия. В същото време от изявлението излиза наяве, че Месина Денаро се лекува безпроблемно в клиниката от две години и три месеца, като постоянно бил извънредно общителен с лекарите и медицинските сестри, на които постоянно подарявал бутилки с чист зехтин. Търсеният къде ли не мафиот №1 се представял за пенсионер, само че с много поземлени парцели в Западна Сицилия, с приходите от които обяснявал скъпото си стилно облекло и изобщо демнострираното забележително богатство.

Като за пръв път мафиотът бил постъпил в “Ла Мадалена ” през ноември 2020 година, когато му бил изрязан израстък на дебелото черво, през май 2021 година пък му били отстранени разсейки на черния дроб, а в края на предходната година лекарски консулт от онколози, хирурзи и анестезиолози установил ускорено утежняване на тежкото заболяване.

Фактът, че Матео Месина Денаро повече от две години се е лекувал безпроблемно в най-престижната онкологична клиника на Палермо учуди много публицисти, политици и елементарни италианци. И всички те в този момент се мъчат да си обяснят по какъв начин това е станало допустимо и то във време на тоталния надзор на цивилната и полицейската власт, открит в здравните заведения поради ковид-пандемията. Като някои кореспонденти даже лансираха съмнението, че мафиот №1 е провокирал самичък шумния си арест в понеделник посредством подхвърлена от негови хора пред подслушвателните устройства на полицията информация къде се лекува. Направил го бил първо за да му бъде обезпечено допустимо най-хубавото лекуване в другояче спокойните затворнически условия - нещо, което управата на строго охранявания пандиз в град Акуила към този момент даде обещание. На второ място, правилен на известния си егоизъм, Месина Денаро желаел да оповести на всички в Италия и по планетата, че си отива от този свят, само че като честен боец на “Коза ностра ”. Тезата за “авторския гръмък арест ” набра скорост във вторник следобяд, когато кореспонденти припомниха “предсказанието ” отпреди два месеца пред националния канал “ТВ7 ” на считания за човек на мафията сладоледаджия от Северна Италия - Салваторе Байардо. Та той сподели на интервюиращия го кореспондент, че укриващият се три десетилетия от закона главатар на “Коза Ностра ” бил тежко болен от рак и считал самичък да се съобщи на полицията, тъкмо по време на проведен гръмък арест...

Отговор ненапълно на въпроса по какъв начин персона с няколко доживотни присъди и с цяло гробище почтени жертви зад тила, е успявала да води правораздаването за носа цели 30 години, даде някогашната прокурорка на Палермо - Тереза Принчипато. Тя разгласи пред публицисти, че отявленият масон Месина Денаро през годините е ходил освен из цяла Италия, само че също по този начин във Англия, Венецуела, Испания, Швейцария и други страни с помощта на закрилата на... международното масонство! 

Така да вземем за пример в Англия той нямал никакви проблеми да се укрива, защото съгласно ексмагистратката там масонството било влиятелен обществен статус, във Венецуела разчитал на локалните висши масони, които били от италианско родословие, намирал и в Испания “подходящи секрети братя ”, които да го пазят от ченгетата. Според Тереза Принчипато за похлупак Месина Денаро бил основал в Сицилия загадка масонска ложа, наречена тъкмо “Сицилия ”, на която бил популярен занаятчия и в която членували хора от елита на острова - експерти, лекари, предприемачи, академични преподаватели, даже чиновници на силите на реда и правораздаването. И всички те заедно го пазели, очевидно разчитайки персонално те или техни близки да бъдат включeни за отплата в многочислените и все печеливши икономически начинания на “капо ди тути капи ” из Сицилия и на всички места по света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР