Дните на 6,6-литровия двигател BMW N74 са преброени. 12-цилиндровият двигател

...
Дните на 6,6-литровия двигател BMW N74 са преброени. 12-цилиндровият двигател
Коментари Харесай

Казваме сбогом на BMW-тата с V12 двигатели

Дните на 6,6-литровия мотор BMW N74 са преброени. 12-цилиндровият мотор най-сетне ще се отдръпна от деен живот, като това ще се случи в средата на тази година. Но преди този момент да стане, баварският авто производител ще пусне „ довиждане “ лимитирано издание на флагмана 7 Series с подобен елемент, който ще е предопределен за американския пазар. Общо се възнамерява да се произведат единствено 12 автомобила, които ще са на стойност 200 хиляди $ всеки.

Всички те ще получат отличителна табела " The Final V12 " и сериен номер като част от лимитирана серия. Производството стартира през юни. BMW Серия 7er с V12 мотор е основана на версията M760i xDrive. За специфичната серия са оповестени 20-цолови джанти с автентичен дизайн, панорамен покрив, адаптивни фарове, черни или сини спирачни апарати, както и аудио система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound. Клиентите ще имат опцията да избират всред набор от варианти за интериорна обшивка, които BMW има в своя боеприпас.

В Европа коли с V12 не се продават от есента на 2020 година, само че моделите с този мотор към момента се оферират за пазарите на Близкия изток, Китай и Съединени американски щати. 6,6-литровият 12-цилиндров мотор е оборудван с двоен компресор, развива 609 конски сили и обезпечава на автомобила ускоряване от място до 60 благи в час (97 километра в час) за 3.6 секунди. Ограничена партида от серия 7er с V12 няма да бъде налична за свободна продажба. BMW ще отвори достъп до поръчката единствено за своите най-лоялни клиенти, които преди този момент са имали „ седмица “ с подобен мотор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР