Дни след парламентарните избори на 4 април, бившият екоминистър Емил

...
Дни след парламентарните избори на 4 април, бившият екоминистър Емил
Коментари Харесай

Ревизоро отворил за строежи защитени територии с дюни

Дни след парламентарните избори на 4 април, някогашният екоминистър Емил Димитров - Ревизоро е издал заповед, с която е отпаднала експлицитната възбрана за градежи в 11 предпазени територии, осем от които са край морето и има пясъчни дюни в тях, и е направено смяна, разрешаваща навлизането и паркирането там на транспортни средства, каравани, разтягане на палатки и други действия. Това съобщи пред публицисти наследникът му на поста Асен Личев на конференция във вторник.

Той към този момент е отменил тази заповед и е върнал отбраната на териториите, измежду които са " Каваците ", " Алепу " със строящия се там хотел подпорна стена, " Перла ", " Златна рибка ", " Градина ", ММЦ " Приморско ", " Бабата " край Слънчев бряг. Уволнена е и директорката на районната екоинспекция в Бургас Детелина Иванова поради нейни заповеди по отношение на тези предпазени територии. Според Личев няма вреди от тези дейности на предшественика му и Иванова, само че те са отваряли врата за легализиране на нередовни градежи в тези зони, както и за нови планове.

По думите му връщането на остарялата отбрана особено в територия " Каваците ", където попадат къмпингите " Смокиня и " Веселие ", трансформира в нелегално, което концесионерът на плажа " Смокиня " предприе за създаване на преместваем обект. Според екоминистъра на ход в този момент по този съответен случай е ДНСК, защото към този момент и те не са позволени.

Заместничката му Емилия Тончева изясни, че в този момент ведомството готви нова процедура за опазването на тази предпазена територия.

" Ще оставя предложение до идващия парламент за налагане на краткотраен мораториум върху всевъзможни градежи по Черноморието, до момента в който се обясни отбраната на териториите там и режимите на строителство. В момента имаме хотел посред плажа – това не е възможно, би трябвало да се изрине ", съобщи министърът на околната среда и водите. Той още веднъж повтори мнението си, че така наречен подпорна стена, която ще стане хотел, в предпазената територия " Алепу ", би трябвало да бъде съборена, само че уточни, че градежът има разрешителни и даже е публикуван нотариален акт на част от постройката. " Всичко за това знамение Алепу зависи от решението на Върховния административен съд ", сподели Личев, визирайки водените от прокуратурата каузи по отношение на законността на плана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР