Дни след като стрелките на градския часовник в Ловеч спряха,

...
Дни след като стрелките на градския часовник в Ловеч спряха,
Коментари Харесай

Стрелките спряха, но животът на градския часовник в Ловеч- не

Дни откакто стрелките на градския часовник в Ловеч стопираха, от общината увериха, че той ще проработи още веднъж. Предвижда се да бъде осъществен главен ремонт.

Майстор-специалист открил, че механизмът на устройството е със съществено изхабяване. Часовникът, който е подложен върху покрива на постройката на община Ловеч, следва да бъде свален и ремонтиран в работилница. Процедурата се чака да отнеме от месец до месец и половина.

Градският часовник е един от знаците на Ловеч и е подложен след дострояване на постройката на общината през 1983 година Той е направен в Лайпциг и присъщото за него е, че е от вид часовникова кула с четири лица, което разрешава " точното време " да се вижда от всички направления. Тази година часовникът навършва 40 години.

Още от Възраждането градският часовник е бил считан за най-популярното място във всеки град. Той краси най-важните публични здания като акцент в архитектурата и е обичано място за срещи. Днес тези градски часовници имат по-скоро символни функционалности, в сравнение с на практика, само че това не анулира грижата по поддържането им, акцентират от общината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР