Дни, след като част от волейболните клубове у нас се

...
Дни, след като част от волейболните клубове у нас се
Коментари Харесай

Инициативният комитет във волейбола: Не се поддавайте на заплахи

Дни, откакто част от волейболните клубове у нас се оповестиха за смяна в управлението на федерацията, от инициативният комитет излязоха с отворено писмо, в което молят останалите тимове да не се поддават на закани, провокации и внушения.
Волейболните ЦСКА и " Левски " се сплотиха против Данчо Лазаров От ЦСКА сигнализираха за рекет от страна на федерацията
В позицията се споделя, че заканите почнали незабавно след конференцията, на която Владимир Николов, Александър Попов, Илия Динков, Иван Сеферинов и Атанас Рогачев оповестиха желанието на клубовете за смяна. Те отхвърлят към този момент да има разпределени места в възможен предстоящ Управителен съвет, треньорски смени и проекти за замяна в администрацията.

Ето и целия текст на откритото писмо:

До

Волейболните клубове

Членове на БФВ

ОТКРИТО ПИСМО

От

Инициативен комитет за привикване на изключително Общо заседание на БФВ

Уважаеми сътрудници и другари,

Буквално часове откакто публично и намерено застанахме да изразим желанието си за привикване на изключително Общо заседание на БФВ, някои дами и господа от статуквото, в типичния за този жанр работа, започнаха със заканите, операциите и внушенията.

В тази връзка, всевъзможни „ сигурни информации “, че така наречен Инициативен комитет е разпределил местата в Управителния съвет за „ свои хора “, има подготвеност да „ назначи “ треньори за всички национални гарнитури, ще „ заличава “ клубовете, които не ни поддържат, както и цялостна замяна на администрацията на БФВ – не дават отговор на истината.

Напротив. Това е неговият жанр на работа.

Именно една от концепциите за искане смяна в ръководството на БФВ е всеки клуб да показва свободно и без терзание своята позиция каквато и да било тя, без да рискува да се сблъска с реваншизъм. Да има бистрота при вземането на решения по либерален метод, да не бъде третиран единствено като „ глас “ за общо заседание. БФВ сме всички клубове и точно клубовете сме тези, които ще вземаме решенията дружно, а не по познатия тоталитарен модел.

До броени дни ще представим цялостната ни платформа за развиване на българския волейбол, която ще бъде надграждана, коментирана и допълвана благодарение на всеки един от Вас и Вашите хрумвания.

Не се поддавайте на операции, закани и внушения. Бъдете смели и не се опасявайте да изразите позицията си. Ние имаме вяра в принципността, имаме вяра в Законите и Правилата и всеки един сходен опит за операции, ще бъде незабавно нападнат от нас по съответния ред.

Ние не обещаваме нереални неща, не обещаваме милиони левове да потекат към всеки клуб. Ние сме част от всички клубове в България и имаме вяра, че решенията за развиването на волейбола би трябвало и ще се вземат от всички клубове- членове на БФВ, а не да се спускат от един човек. Така е обикновено, морално и законно.

Нека да защитим обичания си спорт от реваншизма, да спасим нашия спорт от задкулисието и тоталитарния модел на ръководство, да бъдем една транспарантна, демократична и финансово постоянна федерация. Нека всички дружно да спрем диктатурата и потъването на българския волейбол още на 20 декември, а по-късно още веднъж дружно да стартираме смяната.

БФВ не е Данчо Лазаров, БФВ не е еднолично комерсиално сдружение. БФВ сме всички ние!

С почитание:

Инициативен комитет 18.11.2019
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР