Дни преди официалното представяне на Xiaomi SU7, което ще се

...
Дни преди официалното представяне на Xiaomi SU7, което ще се
Коментари Харесай

Шефът на Xiaomi е шофирал електромобила SU7 от Пекин до Шанхай по време на 15-часово пътуване

Дни преди формалното показване на Xiaomi SU7, което ще се организира на 28 март, ръководителят и основен изпълнителен шеф на компанията Лей Дзюн разкри в персоналния си профил в Weibo, че Xiaomi е употребила флотилия от 576 прототипа на SU7 за пътни проби, като е навъртяла над 5,4 милиона километра в ежедневни условия в цялата страна.

Ръководителите на Xiaomi освен са взели участие в тези пътни проби, само че и самият Лей Дзюн е навъртял 3000 километра в тестванията. По време на едно 15-часово тестово пътешестване той кара самичък от Пекин до Шанхай.

„ Ръководителите на Xiaomi участваха пълноценно в пътните проби на Xiaomi SU7, като натрупаха над 100 000 километра. Аз участвах допълнително от 3000 километра пътни проби. Най-дългият тест беше на 5 януари, като карах от Пекин до Шанхай. Това пътешестване беше 1276 километра, като аз бях единственият водач. SU7 използваше режим NOA с цялостна скорост по време на 15-часовото пътешестване, което включваше зареждане и почивки. Това пътешестване беше тест за устойчивост за електрическия автомобил със задвижване на четирите колела. При зимни условия и междинна скорост от 100 км/ч SU7 беше презареждан два пъти. Като цяло пътуването беше доста положително прекарване. “

сподели Лей Дзюн в Weibо

„ Xiaomi употребява 576 прототипа на SU7 за широкомащабни проби в 300 града в цялата страна. Пътните проби се организираха при температури от -40°C в Хейхе до +60°C в Турпан. Тестовете бяха извършени и на огромна надморска височина от 4768 метра в планината Кунлун. Мащабът на тестванията беше просторен, защото доста хора в разнообразни градове видяха нашия автопарк. Xiaomi SU7 към този момент е подготвен за стартиране на пазара, което е планувано за идващия четвъртък. Цената на всеки тестов автомобил е над 2 милиона юана (276 600 щатски долара). “

добави той

Размерите на SU7 са 4997/1963/1455 мм, а междуосието е 3000 мм. Вариантът със задвижване на четирите колела (AWD) разполага с мощ 663 к.с. и въртящ миг 838 нютонметра, които разрешават ускоряване от 0 до 100 км/ч единствено за 2,78 секунди и постигане на оптималната скорост 265 км/ч.

Xiaomi твърди, че SU7 има най-ниския коефициент на челно противодействие измежду серийните коли, възлизащ на едвам 0,195 Cd.

На 19 март Xiaomi Group организира първата си среща на борда на шефовете в новата си фабрика за електрически автомобили. Членовете на управителния съвет разгледаха фабриката и тестваха Xiaomi SU7. Фабриката включва индустриална автоматизация, която може да сглобява над 100 елементи за по-малко от 30 секунди.

На 21 март Лей Дзюн разгласи нов цветови вид – Twilight Purple/лилав, който виждате на фотосите нагоре. Първата партида SU7 ще бъде налична в центровете за доставка в 29 определени града в Китай. Тези центрове за доставка би трябвало да стартират работа до края на месеца. Съвсем скоро ще бъдат добавени още 10 града.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР