Дни преди Международния ден на възрастните хора,1 октомври, искаме да

...
Дни преди Международния ден на възрастните хора,1 октомври, искаме да
Коментари Харесай

Безплатна българска онлайн платформа в помощ на възрастните хора, техните роднини и гледачи

Дни преди Международния ден на възрастните хора,1 октомври, желаеме да споделим за достиженията и приноса на безплатната българска платформа JoinedInCare (https://joinedincare.com/bg/) през последните 7 месеца. Целта на платформата е да е потребна на хората и от двете страни - търсещи и споделящи информация за грижа за възрастните хора.

Предвижда се делът на хора на възраст над 80 години в популацията на Европейски Съюз да нарастне с над 2 % до 2050 година Въпреки че статистиката може да наподобява притеснителна, този приръст е добра опция за всички предлагащите грижи. Но какъв брой елементарно се намират грижи в България в действителност?Индустрията за грижи за възрастни хора се разраства с невиждана скорост. Все повече хора живеят по-дълго и това усилва търсенето на старешки домове, организации и болногледачи.

За да отговори на търсенето, България се нуждае от решение, което да оказва помощ за намирането на всеки вероятен снабдител на грижи и да направи информацията по-достъпна за хората. Много от българските домове за възрастни хора имат ниско онлайн наличие и затова са мъчно откриваеми. За да помогне за превъзмогването на този проблем, екипът на JoinedInCare (https://joinedincare.com/bg/) събира и споделя информация в база данни за профилирани домове, организации и организации, която всекидневно се обогатява. Проектът е изцяло безвъзмезден и включва над 600 институции от България, Англия, Франция, Испания, Италия, и Гърция.

Досега в платформата има над 160 български държавни дома, организации за домашни грижи и организации за поддръжка. В най-скоро време ще бъдат добавени и частни домове и центрове. " Значителен % от информацията е тествана и изпратена персонално от общините и виновните лица, които стопанисват заведенията.

Останалата част от информацията е взета от Агенция за обществено подкрепяне към Министерството на труда и обществената политика. А в случай че е пропуснат дом или организация, всеки клиент на уеб страницата може гратис да качи публикация. За 7-те месеца, откогато съществува платформата, успяхме да създадем една налична обществена услуга, която подкрепя възрастните хора, фамилиите и гледачите. " показа Деян Благоев от JoinedinCare (https://joinedincare.com/bg/)
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР